SIA “DzKSU” rēķini par oktobri: daugavpiliešus gaida pārsteigumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

SIA „Daugavpils DzKSU” vadītājas pienākumus pildošā Vera Raģele paziņoja portālam Gorod.lv, ka rēķini par oktobri, kurus pilsētnieki saņems tuvākajā laikā, tiks sagatavoti atbilstoši grozījumiem MK noteikumos Nr.1013. 

Tādējādi, būtiskas izmaiņas notiks neuzskaitītā ūdens un sadzīves atkritumu izvešanas maksas aprēķināšanas kārtībā.

Neskatoties uz pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Pētera Dzalbes apgalvojumu, ka noteikumi pagaidām netiks piemēroti, un Vladislava Bojaruna komentāru, kuru viņš sniedza portālam 31.oktobrī, atzīmējot, ka neuzskaitītā ūdens maksas aprēķināšanā pagaidām nekas neesot mainījies, tagad pilsētnieki par neuzskaitīto ūdeni maksās savādāk.

Vera Raģele paskaidroja, ka SIA „Daugavpils DzKSU” esot saņēmusi rekomendācijas no ministrijas, kurās ir stingri noteikts – jauni noteikumi jāpiemēro no 1.oktobra. Tādējādi, jaunos rēķinos iedzīvotāji redzēs, ka neuzskaitītā ūdens tiks aprēķināta nevis, ņemot vērā visus dzīvokļus, proporcionāli patērētā ūdens daudzumam, bet, ņemot vērā visus dzīvokļus bez izņēmuma. Tomēr minētā pieeja darbosies tikai kādu laiku, jo no 1.oktobra SIA „Daugavpils DzKSU” saskaņā ar grozījumu prasībām, noteiks tos iedzīvotājus, kuri no 1.janvāra maksās par neuzskaitīto ūdeni. Saskaņā ar grozījumiem ūdens patēriņa starpību sadala atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam starp šādiem dzīvokļu īpašniekiem:

1. kuri nav iesnieguši informāciju par ūdens skaitītāja rādījumu vismaz trīs mēnešus pēc kārtas;

2. kuru atsevišķajos īpašumos ūdens patēriņa skaitītāji nav uzstādīti;

3. kuri atkārtoti nav ļāvuši pārvaldniekam veikt savā dzīvokļa īpašumā esošo ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudi, ja pārvaldnieks par šādas pārbaudes veikšanu rakstiski paziņojis vismaz nedēļu iepriekš, nosūtot paziņojumu uz dzīvokļa īpašumu, kurā plānota skaitītāju pārbaude;

4. kuru dzīvokļa īpašumā esošo ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudē konstatēts, ka ūdens patēriņa skaitītāji ir bojāti, tie nav noplombēti, to plombējums ir bojāts vai tie nav verificēti triju mēnešu laikā pēc verificēšanas termiņa beigām.

SIA „Daugavpils DzKSU” Abonentu nodaļas vadītāja Ludmila Fedosova paskaidroja portālam, ka jaunā sistēma, kura sāks darboties no jaunā gada, kad tiks noteiktas cilvēku kategorijas, kuras maksās par neuzskaitīto ūdeni, esot taisnīga attiecībā pret iedzīvotājiem, kuri godprātīgi norāda patērētā ūdens daudzumu.

Runājot par pārejas posmu (līdz gada beigām), kad visi iedzīvotāji maksās vienādi (piemēram, daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā, kurā ir 50 dzīvokļi un 100 m3 neuzskaitītā ūdens, katrs dzīvokļa īpašnieks, neatkarībā no patērētā ūdens daudzuma, maksās par 2 m3), L.Fedosova neizslēdz iespēju, ka iedzīvotāji būs neapmierināti. Tomēr, pēc SIA „Daugavpils DzKSU” pārstāvju vārdiem, novembrī daugavpilieši aktīvi rīkoja kopsapulces, apsprieda pārvaldnieka izvēles un apkalpojošās organizācijas jautājumus, tostarp iedzīvotājiem stāstīja par jaunu kārtību.

L.Fedosova apstiprināja, ka izmaiņas skars arī sadzīves atkritumu izvešanas maksu. Tagad šī summa nebūs atkarīga no deklarēto cilvēku skaita, bet būs vienāda. Minētā summa būs zināma 8.novembrī.

Minētie grozījumi būs spēkā līdz brīdim, kad iedzīvotāji pārņems pārvaldīšanas tiesības. L.Fedosova atzīmēja, ka SIA „Daugavpils DzKSU” rēķinos par iepriekšējo mēnesi tika iekļauta informācija par jauniem noteikumiem, vai tā būs pieejama arī jaunajos rēķinos, pagaidām nav zināms. Uzņēmums solīja izskatīt portāla ierosinājumu ievietot paskaidrojumus vismaz pirmajos rēķinos, kuri tiks aprēķināti, pamatojoties uz jauniem noteikumiem.


Написать комментарий