P.Dzalbe: Pašvaldības policijai jāņem piemērs no Ventspils

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka Daugavpils centrā strādā Pašvaldības policijas papildpostenis, kura uzdevums ir uzturēt kārtību autoostā, portāla Gorod.lv redakcija joprojām saņem jautājumus par to, kad minētās struktūras darbs uzlabosies. 

Šo jautājumu kārtējo reizi uzdevām Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam Pēterim Dzalbem, kurš pirms pašvaldību vēlēšanām runāja par nepieciešamību reorganizēt Pašvaldības policiju.

„Manuprāt, Pašvaldības policijas darbs nav organizēts. Daudz kas ir atkarīgs no struktūras priekšnieka. Uzskatu, ka būtu jāveic Pašvaldības policijas darbinieku atestācija, lai viņi kvalitatīvāk sastādītu administratīvos aktus par pārkāpumiem, būtu kvalificētāki un labāk pārzinātu likumus.

Patlaban pastāv šaubas par dažu darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam. Pašvaldības policijas darbiniekiem jāstrādā labāk. Izmaiņas policijas darbā varētu notiks pēc budžeta plānošanas.

Pašvaldības policijai jāņem piemērs no Ventspils, kur darbinieki ierodas uz notikuma vietu, ar lineāli izmēra zāli, dod triju dienu laiku un izsaka brīdinājumu. Ja noteiktā laikā prasības nav izpildītas, uzņēmums, kas nodarbojas ar pilsētas labiekārtošanu, tiek sodīts ar naudas sodu. Arī mūsu Pašvaldības policijas darbiniekiem nepieciešamības gadījumā jāsastāda protokols par pašvaldības struktūrām, lai liktu tām strādāt.

Runājot par darbu ar iedzīvotājiem, jāatzīmē, ka ne visi darbinieki prot komunicēt ar cilvēkiem, ne visiem ir atbilstoša izglītība. Saskaņā ar pašreizējām prasībām, ja Valsts policijas darbinieks līdz 2016.gadam neiegūs atbilstošu izglītību, tas zaudēs amatu. Šo praksi vajadzētu ieviest arī Pašvaldības policijā: tai jāatbilst nosaukumam”, atzīmēja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks, piebilstot, ka gadījumā, ja struktūras priekšnieks netiks galā ar uzdevumu, iespējams, tiks lemt jautājums par Pašvaldības policijas vadības maiņu.


Написать комментарий