Amerikāņu eksperts: 2040. gadā Krievija varētu uzbrukt Baltijas valstīm

foto: epochtimes.ru
foto: epochtimes.ru

Pēc 25 gadiem Krievija būs kardināli mainījusies: tās Tālie Austrumi būs nonākuši ķīniešu kontrolē, bet dienvidos noteicēji būs musulmaņi. 

Tādēļ krievu valsts mēģinās savu teritoriju paplašināt rietumu virzienā un gaidāmi militāri uzbrukumi, piemēram, Ukrainai. Nav izslēgts arī iebrukums Baltijas valstīs.

ASV ārpolitikas eksperts Ilans Bermans raidsabiedrībai „Amerikas Balss” par Krievijas situāciju 2040. gadā saka: „Runa nav par Krievijas iznīkšanu. Ticamākais scenārijs ir šāds: krievu valsts pastāvēs, bet tās iekšpolitiskās problēmas kardināli saasināsies. Iespējams, ka krīze pārsniegs Krievijas robežas. Tā kā Krievija zaudēs savas pozīcijas Tālajos Austrumos, tā visdrīzāk īstenos nopietnus soļus, lai nostiprinātos Rietumos. Krievija virzīsies uz Rietumiem – tā aktivizēs darbības, lai atjaunotu impēriju, ko Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir nosaucis par savas valdīšanas mērķi.” 

Pēc Bermana, kurš tikko publicējis apjomīgu pētījumu „Iekšpolitiskais sprādziens: Krievijas gals – ko tas nozīmē Amerikai?”, prognozēm 2040. gadā Ķīna faktiski pārvaldīs Tālos Austrumus. Lai kompensētu zaudējumus Āzijā, Krievija mēģinās atjaunot varu postpadomju telpā, pakļaujot Baltkrieviju un veicot militāras operācijas pret Ukrainu un citām kaimiņvalstīs, uzsver Bermans. 

„Gadu desmitiem samazinās iedzīvotāju skaits Krievijā un sociālās problēmas iznīcinājušas savulaik vareno krievu valsti, kas nu pārvērtusies pati par savu ēnu. Valstī ir milzīgi sociālie satricinājumi. Slāvi, kuru skaits samazinās, bet nacionālisms pieaug, īsteno „auksto karu” ar nemitīgi pieaugošo radikālo musulmaņu skaitu. Bet republikās, kur vairums ir musulmaņu, pieaug seperātisks noskaņojums. 

Mēģinot izmisīgi atjaunot kārtību, krievu valdība īsteno masveidīgas represijas, kādas nav pieredzētas kopš padomju laikiem. Šīs represijas izolē Krieviju no Rietumiem,” teic Bermans. 


Написать комментарий