VFR: Bērnudārziem nepieciešami vīrieši

foto: 365news.biz
foto: 365news.biz

Vācijas Sociālās attīstības ministrija uzsāka vīriešu dzimuma bērnudārza audzinātāju piesaistīšanas kampaņu.

To grib panākt Eiropas Savienība, kura ieteica palielināt vīriešu skaitu pirmsskolas iestādēs vidēji līdz 20%. VFR šajā jautājumā atpaliek teju 3% līmenī.

Programmas īstenošanai dzīvē valdība izdalīja 13 milj. eiro. Daļu naudas izmantoja sociālajai reklāmai. Piemēram, Hamburgā ir izkarināti plakāti, kuri vīriešiem uzdod jautājumu: vai viņi vienlaikus negrib kļūt par burvi, muzikantu, tiesnesi, vārtsargu, filozofu un maizes cepēju? Ja viņi to vēlas, tad viņiem ir taisns ceļš uz bērnudārzu strādāt par audzinātāju, - vēsta 365news.biz.

Tomēr daudzi vīrieši nedomā par šo darbu. Un ne tikai zemās darba algas dēļ, bet viņi baidās, ka viņus uzskatīs par pedofiliem. Neko nepadarīsi, nostrādā stereotipi. Valdība mēģina mainīt profesijas imidžu un aktīvi nodarbojas ar sociālo augstskolu absolventu pārorientāciju.

Vīriešu dzimuma audzinātāju problēma nav izvirzīta nejauši. Speciālisti apgalvo, ka meitenes Vācijas bērnudārzos attīstās daudz labāk nekā zēni, jo no pieaugušo vidus ap viņiem ir tikai sievietes. Pēc sociologu domām vīrietis ieviesīs daudzveidību bērnu pasaulē, bet dažos jautājumos kļūs vienkārši neaizstājams.

Viens no audzinātājiem Karstens Retjērs saka, ka bērni mīl un ciena vairāk nekā audzinātājas sievietes. Viņi pastāvīgi man seko un neliek mierā. Bet dažādus aizspriedumus par savu profesiju viņš cenšas izskaust, sniedzot pozitīvu piemēru vīriešiem – audzinātājiem.


Написать комментарий