Latviešu meitenes studē arābu valodu, lai iekarotu arābu šeihu sirdis

foto: info-islam.ru
foto: info-islam.ru

Latvijas Universitātes Āzijas studiju nodaļas profesors Leons Taivāns teic, ka arābu valodu Latvijā izvēlas studēt arī meitenes, kuras vēlas apprecēties ar arābu vai berberu bagātniekiem. 

Āzijas valodu studiju programmā vispopulārākās ir ķīniešu, japāņu, korejiešu un arābu valodas.

Šogad Latvijas Universitātē Āzijas tautu valodas apgūt izvēlējušies 60 studenti. Pirmajā vietā ir ķīniešu valoda, kurai seko japāņu, korejiešu un arābu valoda. Taivāns teic, ka studenti eksotiskās valodas izvēlas studēt ne tikai tādēļ, ka tās viņus interesē, bet arī tīri praktisku apsvērumu dēļ, lai nokārtotu savu personisko dzīvi. Latvijas meitenes arābu valodu vēlas apgūt, lai nākotnē varētu atrast līgavaini un apprecēties ar arābu vai berberu bagātnieku. 

„Studentu izvēle ir atkarīga no vienas vai otras valodas popularitātes – pirmajā vietā ir ķīniešu valoda, bet otrajā japāņu valoda, kura līdz šim bija vispieprasītākā. Bet tagad akcenti ir mainījušies. Trešajā vietā, nezinu kādēļ, ir korejiešu valoda. Šogad desmit studenti izvēlējušies apgūt tieši korejiešu valodu. 

Ceturtā populārākā ir arābu valoda – to izvēlas meitenes, kuras vēlas apprecēties ar arābiem vai berberiem. Savukārt par tādām valodām kā hindi, turku, indonēziešu un persiešu intereses nav. Mēs tās varētu pasniegt, bet nav studentu,” saka Taivāns intervijā portālam freecity.lv


Написать комментарий