Šogad Daugavpils novada dienu svinēšana būs daudz vērienīgāka

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Septembra vidū nu jau piekto reizi tiks atzīmētas Daugavpils novada dienas, kuru ietvaros dažādu pagastu lauksaimnieki piedāvā sava darba augļus, bet pasākumu apmeklētāji bauda svētku gaisotni un labi pavada laiku.

Pirmdien, 2.septembrī, notikušajā preses konferencē Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka šogad Daugavpils novada dienas būs daudz vērienīgākas.

„Notiek aktīva gatavošanās Daugavpils novada dienām, esam priecīgi, ka šogad šie svētki sakrīt ar amatnieku festivālu, kuru rīko Latgales plānošanas reģions, tādēļ gaidām lielu viesu skaitu gan no Latgales, gan no Lietuvas”, pastāstīja Vanda Kezika.

„Patlaban dalībai dažādos pasākumos pieteikušies 24 amatnieki un lauksaimnieki. Tādēļ vēlamies paplašināt teritoriju, kurā norisināsies Daugavpils novada dienu pasākumi, līdz Vienības laukumam. Daugavpils novada dienu ietvaros darbosies mūsu muzeju un uzaicinātu viesu radošās darbnīcas. Pasākumu apmeklētāji varēs izbaudīt koncertu ar Rēzeknes Zaļo pakalnu kora, „Patrtioti.lg”, „Bez PVN”, „Rūžupus veiri”, „Līksme” piedalīšanos”, paziņoja izpilddirektore.

V.Kezika atzīmēja, ka tiks organizēts ražotāju un amatnieku tirdziņš, kurā visi interesenti varēs pagaršot vietējo produkciju, pasākumos piedalīsies Zoodārza, universitātes pārstāvji, notiks sporta pasākumi.

„Tiek plānots, ka svētkos piedalīsies jauni sadarbības partneri – Maskavas apgabala Zarajskas rajons, kā arī delegācijas no Braslavas un Zarasu rajoniem”, minēja V.Kezika.

Atgādināsim, ka šogad Daugavpils novada dienu pasākumi notiks no 16. līdz 21.septembrim.


Написать комментарий