Atbildam uz jautājumu, kā Daugavpilī var sazināties ar deputātu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā mūsu lasītāji arvien biežāk jautā, kā var sazināties ar Daugavpils pilsētas domē nesen ievēlētajiem deputātiem.

Portāls Gorod.lv nolēma pārbaudīt, kāda deputātu kontaktinformācija ir visiem pieejama pašvaldības mājas lapā.

Sazinoties ar Domes lietu pārvaldnieci Jurati Kornutjaku, pašvaldības mājas lapā sameklējām deputātu kontaktinformāciju, kura, pēc lietu pārvaldnieces vārdiem, ir domāta publiskai pieejamībai. J.Kornutjaka paziņoja, ka Domē esot pilna deputātu kontaktinformācija, tostarp e-pasta adreses, tomēr pilsētniekiem, kuri vēlas sazināties ar deputātiem, nāksies izmantot pašvaldības mājas lapā pieejamo informāciju.

Konstatējām, ka pilsētas domes priekšsēdētaja un viņa vietnieku kontaktinformācijas sameklēšana grūtības nesagādā: ir pieejami gan tālruna numuri, gan e-pasta adreses, gan pieņemšanas laiks un vieta. Tomēr situācija ar pārējo deputātu kontaktinformāciju ir savādāka – viņu e-pasta adreses nav publicētas, ir pieejami dažu deputātu tālruņa numuri.  

Vispieejamākais deputāts ir Vladislavs Bojaruns, kurš ir norādījis sava mobilā telefona numuru. Stacionārā tālruņa numurus publicēšanai iesniedza Vladimirs Borisjonoks, Anatolijs Gržibovskis, Natālija Petrova, Aleksandrs Samarins. Pie pārējiem deputātiem pilsētnieki var griezties pieņemšanas laikā.

Jāatzīmē, ka daži deputāti nav pieejami arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri ir vieni no galvenajiem starpniekiem iedzīvotāju un deputātu komunikācijas procesā. Daži deputāti ir pārāk aizņemti, lai aprunātos, citi jautā, kur žurnālisti ir uzzinājuši tālruņa numuru, citi paziņo, ka neatbildēs uz pilsētniekus interesējošajiem jautājumiem, jo personīgi nepazīst zvanītāju. Ir deputāti, kuri komunicē ar žurnālistiem tikai rakstveidā, turklāt ne vienmēr atbild uz nosūtītajiem jautājumiem.

Pievienojam rakstam deputātu tālruņa numurus un pieņemšanas grafiku un novēlam, lai pilsētniekiem izdotos ar viņiem sazināties.


Написать комментарий