Britu žurnāls Rīgu nodēvē par izmirušu spoku pilsētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas galvaspilsēta Rīga ir izmirusi spoku pilsēta – tā raksta Lielbritānijas sociālpolitikas žurnāls The New Statesman.

Lielbritānijā dzīvojošā poļu tautības raksta autore Agata Pizika Latvijas galvaspilsētu ataino īpaši drūmās krāsās, ziņojot, ka ārpus vecpilsētas Rīga izskatās kā «spoku pilsētas dekorācijas mazbudžeta vesternam», kurā dominē alkohola un lietoto apģērbu veikali.

Atšķirībā no Vecrīgas, kas «tiek apbērta ar valsts naudu», tikai dažu minūšu tramvaja brauciena attālumā valdot cita realitāte, kur redzamas «brūkošas ietves un tukšas koka mājas».

Žurnāls vēsta par masveida emigrāciju no nabadzīgās Latvijas, kurā iedzīvotāji ir «sodīti ar drūmiem labklājības apstākļiem un krievvalodīgo izslēgšanu no apkārtnes».

The New Statesman plaši raksta par «krievvalodīgo apspiešanu» un pašvaldību vēlēšanās «pārliecinoši uzvarējušo sociāldemokrātu partiju Saskaņas centrs [..], kuru noraida valdošā neoliberāļu un galēji labējo koalīcija».

Pēc raksta autores domām, Latvijā valdošā «pretkrieviskā politika ir aizsegs [..] mēģinājumam attaisnot privatizāciju un taupību». Savukārt fakts, ka Latvijas iedzīvotāji neprotestēja pret taupības pasākumiem, autoresprāt, skaidrojams ar «cinisku manipulāciju ar etnisko dažādību».

No lielās nabadzības, bezdarba un masveida emigrācijas ciešot arī «oficiālā vēsture [..], kas novedusi pie tādiem pasākumiem kā absurdas ikgadējas Latvijas Waffen SS divīzijas pieminēšana».


Написать комментарий