Jelgavas naftas bāzē notiek sprādziens; ievainots viens cilvēks

foto: Zemgales avots
foto: Zemgales avots

Jelgavas naftas bāzē pirmdien notika sprādziens degvielas pārvadāšanas cisternas nodalījumā, izraisot ugunsgrēku, Db.lv stāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona priekšnieks Dainis Bērziņš.

 

Izsaukumu uz valsts naftas produktu apgādes uzņēmuma Latvijas nafta filiāli Jelgavas naftas bāze VUGD saņēma plkst. 13.12, un ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā 13.16. Ierodoties notikuma vietā, atklājies, ka deg degvielas pārvadāšanas cisternu uzpildīšanas vietas nojume aptuveni desmit kvadrātmetru platībā, stāstīja D. Bērziņš. «Degšanas platība bija salīdzinoši neliela, un to diezgan ātri izdevās neitralizēt,» skaidro VUGD Zemgales reģiona priekšnieks. Viņš norāda, ka objekts, kurā notika ugunsgrēks uzskatāms par «nopietnu». Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 13.33.

Ugunsgrēks izcēlās pēc sprādziena cisternas nodalījumā, degošiem tvaikiem un izmešiem paceļoties augšup un aizdedzinot jumtu. Sprādzienā cieta arī cisternas autovadītājs, kurš patlaban ar smagiem apdegumiem atrodas slimnīcā Rīgā.

Iespējams, ka ugunsgrēks izcēlies tehnoloģisku pārkāpumu dēļ, tomēr lietas apstākļus noskaidro policija, norādīja D. Bērziņš. «Pastāv iespēja, ka ugunsnelaimē vainojams cilvēcisks faktors vai kādi tehnoloģiski apstākļi, vai arī statiskā elektrība, un pašlaik to noskaidro policija,» norādīja D. Bērziņš.


Написать комментарий