Dienas gaitā līs valsts lielākajā daļā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien Latvijā pārsvarā saglabāsies apmācies laiks un valsts lielākajā daļā palaikam līs, vietām īslaicīgi gaidāms stiprs lietus.

Latgalē iespējams arī pērkona negaiss. Gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz +17..+20 grādiem. Valsts austrumos, uzspīdot saulei, iespējams siltums līdz +25 grādiem. Pūtīs lēns vējš.

Rīgā gaidāms apmācies laiks, brīžiem līs. Saglabāsies lēns vējš un gaiss iesils tikai līdz +19 grādiem.

Latvijai no dienvidiem tuvojas neliels ciklons, stiprākais lietus gaidāms naktī uz svētdienu valsts centrālajā un austrumu daļā.

Ūdens temperatūra Latvijas lielākajās upēs un ezeros sestdien arī dienas laikā saglabāsies augstāka par gaisa temperatūru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Pēc iepriekšējām karstajām dienām ūdens temperatūra joprojām ir +21..+24 grādi, tā pazeminās lēni.

Jau ziņots, ka mākoņainā un lietainā laika dēļ gaisa temperatūra sestdien nepārsniegs +17..+20 grādu, vienīgi valsts austrumos, uzspīdot saulei, gaiss vietām var iesilt līdz +25 grādiem.

Ūdens temperatūra jūrā Kurzemes piekrastē pārsvarā ir +17..+19 grādu, bet Vidzemes piekrastē vēl saglabājas līdz +21 grādam silts ūdens.

Tik silts ūdens kā patlaban šogad vairs nebūs, ar katru nākamo dienu tas kļūs nedaudz vēsāks, prognozē sinoptiķi.


Написать комментарий