Vilcienu lokomotīvēs atklāj ap 88 000 kontrabandas cigarešu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsuši mēģinājumu kravas vilcienu lokomotīvju gaisa filtru nodalījumos nelegāli pārvest robežai 87 600 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, informē Valsts ieņēmumu dienests.

3.augustā Indras muitas kontroles punktā muitnieki un robežsargi, veicot Latvijā iebraucošā kravas vilciena lokomotīves kontroli, atklāja cigaretes gaisa filtra nodalījumā. Kontroles rezultātā tika izņemtas 77 600 “Premjer” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

4.augustā, Indras muitas kontroles punktā veicot Latvijā iebraucošā kravas vilciena kontroli, lokomotīves gaisa filtra nodalījumā tika atklātas 10 000 “Winston” markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

VID Muitas kriminālpārvaldē 4.augustā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas. Kriminālprocesa ietvaros aizturēts lokomotīves vadītājs un palīgs. Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par otro gadījumu saņemtais materiāls tiek izvērtēts Muitas kriminālpārvaldē, pēc ziņu saņemšanas par kontrabandas preces vērtību, kas norādīs uz noziedzīgā nodarījuma sastāva esamību, tiks izlemts, uzsākt kriminālprocesu vai administratīvo lietvedību.


Написать комментарий