Ekskluzīvs ieskats «Jaunā viļņa» ēdienkartē – mellenes par Ls 7,50, gaļas plate – Ls 50

foto: omusic.com.ua
foto: omusic.com.ua

Festivāla «Jaunais vilnis» VIP zonas restorāna cenas ik gadu spēj uzdzīt zosādu vidusmēra ļaudīm, taču šogad pat tur bija iestājušies dempinga laiki.

Pērn nesaprātīgāka cena VIP zonas restorānā bija deserta trauciņam ar mellenēm, kas maksāja 40 latus. Šogad mellenēm klāt bija piebērts nedaudz zemeņu un uzlikts pat krēms vai sorbets, bet cena bija «tikai» Ls 7,50. Pērn par nelielu siera plati īpašajiem viesiem nācās šķirties no 200 latiem, bet šogad siera vai gaļas uzkodu plate četrām personām izmaksāja 50 latus. Arī 15 latus vērtā krūzīte kafijas šogad maksāja pieticīgos 3,50 latus. Mazā «Coca-cola» bundžiņa veikalā izmaksātu ap 43 santīmiem, bet pie VIP galdiņa glāze kokakolas bija kļuvusi 3,50 latu vērtīga. Tomēr arī šajā ziņā ir noticis cenu kritums, jo vēl pērn glāze limonādes maksāja 6 latus.

Taču ko nu par sīknaudu – īstās cenas VIP zonā bija alkoholam. Piemēram, mazā «Heineken» alus pudelīte maksāja 6 latus, bet ierastie klubu kokteiļi «Mojito», «Pina Colada» vai vienkāršā «Caipirinha» – 15 latus. Gribat šņabi? Lūdzu, «piecīti» galdā un 50 grami «Absolut vodka» ir jūsējie! «Henessy» konjaciņš – no 8 latiem (V.S.) līdz 25 latiem (X.O.) par 50 gramiem. Šoreiz pamatīgs cenu kritums bija šampaniešiem: līdz šim lepno dzērienu varēja baudīt par 200 latiem glāzē, bet šogad «2004 Louse Roederer Cristal» pudele izmaksāja 500 latu. Interneta veikalos šāda dzēriena pudeles cena ir ap 170 eiro. Dārgākais no sarkanvīniem VIP zonā bija franču vīns «Château Montrose Saint-Estephe Cru Classe 1996», kas maksāja 490 latu. Tā patiesā cena ir ap 128 eiro.


Написать комментарий