„Mūzikālā augusta” atklāšanu nespēja iztraucēt pat lietusgāze

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šis augusts mūsu pilsētā paies mūzikas skaņās. Pie tam, kaislīgas, satraucošas un skaistas mūzikas –  tango.

Daudzās muzikantu, solistu un dejotāju uzstāšanās ir veltītas, pirmkārt, tango karaļa Oskara Stroka 120 gadu jubilejai, pasākumi norisināsies līdz pat augusta beigām.

Ceturtdien, 1. augustā, Daugavpils Novadpētniecības un Mākslas muzeja pagalmā ieradās daudz tautas, lai noklausītos koncertu, kas iesāka „Muzikālā augusta” pasākumu.

Rīgas džeza orķetris „Mirage Jazz Orchestra” Laura Amantova vadībā daudzajiem skatītājiem piedāvāja programmu, kas veltīta slavenajam latviešu trompetistam, aranžētājam un komponistam Gunāram Rozenbergam.

Negaidītā lietusgāze ievērojami samazināja mūzikas mīļotāju skaitu, toties latviešu-franču dueta „Viņš un viņa” uzstāšanos, kas izpildīja mīlestības dziesmas, palika baudīt īsteni mākslas cienītāji. Par izturību viņi tika apbalvoti ar brīnišķīgām saksofona, ģitāras un vijoles skaņām.

Lietus nenobiedēja arī kinomānus, kas ieradās muzeja pagalmā, lai noskatītos visā pasaulē pazīstamo mūziklu „Parīzes Dievmātes katedrāle”. Jaunieši sacīja, ka lietus šim brīvdabas kino-vakaram piešķīra pat zināmu romantikas devu.

Nākošais muzikālais vakars notiks tieši pēc nedēļas – 8. augustā. Tad skatītājiem Daugavpils muzeja pagalmā tiks piedāvāta uzstāšanās no Daumanta Kalniņa džeza kvinteta, Jāņa Grīnberga seksteta, kas speciāli ieradās no Vācijas. Šoreiz kinomāniem būs iespēja baudīt mūziklu „Šerbūras lietussargi”.



Написать комментарий