Ar viltus e-pastiem no 'Citadeles' mēģina iegūt iedzīvotāju datus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Interneta vidē izplatās viltus e-pasti AS "Citadele banka" vārdā, ar kuru palīdzību viltvārži mēģina iegūt konfidenciālus iedzīvotāju datus, tāpēc banka piektdien aicinājusi iedzīvotājus būt uzmanīgiem.

Banka brīdina iedzīvotājus, ka, saņemot šādu e-pastu ar virsrakstu " JUSU KONTS VAR TIKT BLOKETS - AKTIVIZETU SAVU KONTU TAGAD", nekādā gadījumā nesniegt prasīto informāciju, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāvji.

Banka uzsver, ka šie e-pasti nav saistīti ar banku, bet ir viltvāržu mēģinājums iegūt konfidenciālus iedzīvotāju datus.

"Citadele" ir informējusi par interneta drošību atbildīgās organizācijas par šo viltus e-pastu, lai tās bloķētu viltus mājas lapu, jo gan paziņojums e-pastā, gan mājas lapa, uz kuru šis paziņojums ved, ir viltus.

Banka atgādina, ka tā nekad neprasa iedzīvotājiem atklāt internetbankas lietotājvārdus, paroles, internetbankas kodus, PIN kodus, kā arī maksājumu karšu CVC kodus.

"Citadele" ir Latvijas banka, kas dibināta 2010. gada 30. jūnijā pēc "Parex bankas" restrukturizācijas pabeigšanas. 75% bankas akciju īpašnieks ir valsts akciju sabiedrība „Privatizācijas aģentūra”, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka. Bankai ir vairākas filiāles arī ārpus Latvijas.

Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā - bankā "Citadele". Atbilstoši iepriekš valdībā apstiprinātajam restrukturizācijas plānam bankas "Citadele" pārdošanas galīgais termiņš ir 2014.gada beigas.


Написать комментарий