Ministri, kuri iemācījušies peldēt pa straumi

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Neskatoties uz nepietiekamo finansējumu, aizsardzības ministra darbs tiek novērtēts labi, tādu pašu vērtējumu saņem ārlietu ministrs, savukārt iekšlietu ministram jāpaceļ balsi
.

Saskaņā ar db.lv aptaujas rezultātiem iekšlietu ministra Riharda Kozlovska paveiktais pēdējā gada laikā visbiežāk saņēmis viduvēju vērtējumu. Bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri min, ka salīdzinājumā ar viņu R. Kozlovskim ir daudz vieglāks ministrēšanas periods. Tomēr gan R. Kozlovski, gan aizsardzības ministru Arti Pabriku nozaru pārstāvji mudina veiksmīgāk piesaistīt finansējumu savām atbildības jomām, savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pagaidām var baudīt sasniegtā augļus.


Latvijā aizsardzībai atvēlētie līdzekļi joprojām ir būtiski zemāki par NATO noteikto, un tas ietekmē nozares stāvokli, būtiski ierobežojot attīstības iespējas un nozarē paveikto, DB norāda Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks Māris Andžāns. Ministram esot vairāk jāpievēršas aizsardzības sfērai, tostarp personāl-
atlases politikai, sociālajām garantijām u.c., ne ārlietām.

Latvijas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Staņislavs Sungaila pauž viedokli, ka iekšlietu ministrs ir viens no retajiem, kurš tiešām aizstāv nozari un domā par to. L. Abu Meri piebilst: «Ministram pēc manis strādāt ir bijis vieglāk, jo viņam vairs nav jāpieņem nepopulāri lēmumi, to visu paspēju izdarīt es savas darbības laikā.»

E. Rinkēvičs ikdienā ir visumā apolitisks un diplomātisks, tomēr pie vajadzības spējīgs arī uz skaidru politisku nostādni, vērtē Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds. Tomēr problēmas ekonomikas diplomātijā radot zināma sāncensība starp Ārlietu, Ekonomikas ministrijām un LIAA.


Написать комментарий