Mūzikālais augusts Daugavpilī sāksies ar džeza koncertu, dziesmām par mīlestību un brīvdabas kinoseansu muzeja pagalmā

foto: neformat.com.ua
foto: neformat.com.ua

Ceturtdien, 1. augustā, mūsu pilsētā pirmoreiz tiek rīkots pasākums tango festivāla ietvaros ar nosaukumu „Muzikālais augusts”.

Septiņus vakarus, līdz pat 29. augustam, daugavpilieši un pilsētas viesi varēs klausīties kaislīgajās tango skaņās, skatīties slavenu latviešu dziedātāju un dejotāju uzstāšanos, kā arī atcerēties klasiskos mūziklus par mīlestību, kas tiks rādīti Daugavpils Novadpētniecības un Mākslas muzeja pagalmā.

Šodien, 1. augustā, plkst. 17.30 pie Dubrovina parka sāksies Rīgas džeza orķestra „Mirage Jazz Orchestra” koncerts, kas veltīts slavenam latviešu trompetistam, aranžētājam un komponistam Gunāram Rozenbergam.

Plkst. 19.00 muzikālais vakars turpināsies ar dziesmām par mīlestību internacionāla dueta „Viņš un viņa” izpildījumā, tā sastāvā ir francūzis Freds Ormens un latviete Ilze Lejiņa. Viņi kopā muzicē kopš dienas, kad pirmoreiz satikās, viņu romantiskais stāsts turpina skanēt dažādos Eiropas nostūros, no Beļģijas un Vācijas līdz pat Polijai un Luksemburgai.

Duets izpildīs skaistas melodijas, kuras savu popularitāti ir guvušas, pateicoties daudziem franču dziedātājiem, tādiem kā Īvs Montāns, Edīte Piafa, Džo Dassens, Šarls Aznavūrs, Seržs Gensbūrs un citiem.

Vakara noslēdzošā daļa sāksies plkst. 21.00, kad muzeja pagalmā notiks brīvdabas kinoseanss – mūzikls „Parīzes Dievmātes katedrāle”.

Nākošais mūzikas vakars notiks tieši pēc nedēļas – 8. augustā, skatītāju uzmanībai tiks piedāvāts sniegums no Daumanta Kalniņa džeza kvinteta, Jāņa Gīnberta (Vācija) seksteta, kā arī tiks rādīts visu iemīļotais mūzikls „Šerbūras lietussargi”.


Написать комментарий