U20 basketbola izlase pārraksta vēsturi un sasniedz Eiropas pusfinālu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase vakar Tallinā uzvarēja Melnkalnes valstsvienību ar rezultātu 78:73 un pirmo reizi vēsturē iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā. Latvijas pretinieki tiks noskaidroti Grieķijas un Spānijas izlašu cīņā.

Latvija ceturtdaļfinālā spēlēja ceturto reizi, pirmajos trīs mēģinājumos piedzīvojot zaudējumus. 2004. gadā Brno zaudēts Grieķijai, 2011. gadā Bilbao atzīts Spānijas pārākums, savukārt 2012. gadā Ļubļanā nācās piekāpties Serbijai. Labāko astoņniekā tika iekļūts arī 2005. gadā Čehovā, kad latvieši F grupā ieņēma ceturto vietu aiz Lietuvas, Serbijas-Melnkalnes un Francijas, taču izslēgšanas spēles sākās no pusfināla.

Melnkalne izvēlējās interesantu starta piecnieku, laukumā sūtot trīs uzbrucējus un divus centrus, kamēr Latvijai pēc pārtraukuma ierindā atgriezās kapteiņi Kaspars Vecvagars un Ojārs Siliņš. Vecvagars grupu turnīrā lauza labās rokas pirkstu un izlaida vairākas spēles, savukārt Siliņš saņēma atpūtu cīņā pret Franciju. Piektdien abi nospēlēja lieliski, Vecvagaram izceļoties ar 25 punktiem, savukārt Siliņš 15 punktiem pievienoja septiņas atlēkušās bumbas.

Spēles ievadā komandas rādīja nevainojamu precizitāti, katrai sekmīgi noslēdzot divus uzbrukumus pēc kārtas – 5:5. Vēl vairāk, gan Latvijas, gan Melnkalnes spēlētāji cīņu sāka ar diviem trāpītiem tālmetieniem. Zem groza labāk cīnījās melnkalnieši, pēc uzbrukumā savāktām bumbām gūstot otrās iespējas punktus un īsā laikā izvirzoties vadībā ar 12:22. Presings ļāva piebremzēt pretinieku ofensīvu, taču pirmajā ceturtdaļā nācās zaudēt ar septiņu punktu starpību – 20:27.

Nākamajās astoņās minūtēs melnkalniešu uzbrukumu izdevās gandrīz paralizēt, pēc 13:5 izrāviena izlīdzinot rezultātu – 33:33. Šajā laikā ar pašaizliedzīgu cīņu zem groziem izcēlās Gražulis un Siliņš, bet Bērziņš aktīvi uzbruka. Pretinieki tūlīt atbildēja ar diviem tāliem divpunktu metieniem, bet Vecvagars netrāpīja nevienu mēģinājumu no labdarības līnijas. Kapteinis tūlīt labojās, ar sešiem punktiem pēc kārtas noslēdzot puslaiku Latvijas labā – 39:37.


Написать комментарий