Bijušais Hipotēku bankas vadītājs Inesis Feiferis turpmāk vadīs Krājaizdevu Apvienību

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

"Latvijai nepieciešama sava nacionāla finanšu sistēma. Daudzās Eiropas valstīs finanšu kooperatīvi jeb krājaizdevu sabiedrības nodrošina būtisku daļu kredītresursu un citu finanšu pakalpojumu pieejamību, jo sevišķi reģionos," uzskata bijušais Hipotēku Bankas vadītājs Inesis Feiferis.

Feiferis, atsaucoties valdes un biedru uzaicinājumu, ir kļuvis par šā gada sākumā dibinātās biedrības "Krājaizdevu Apvienība" vadītāju. "Krājaizdevu apvienību" ar mērķi veicināt krājaizdevu biedrību attīstību Latvijā dibinājuši vairāk nekā 20 sabiedrībā aktīvi cilvēki.

"Latvijā nepieciešams dot iespēju un palīdzēt cilvēkiem veidot savu finanšu sistēmu, kas atbalsta tās biedrus un ir ieinteresēta attīstīt mazo uzņēmējdarbību reģionos. Krīzes ietekmē lielās komercbankas ir samazinājušas savu klātbūtni laukos un tā rezultātā reģionos ir samazinājusies finanšu resursu un pakalpojumu pieejamība," uzskata Feiferis.

"Cilvēki seko naudai, ja laukos nav pieejami finanšu pakalpojumi, mazie uzņēmēji nīkuļo, cilvēki zaudē darbu, brauc uz lielpilsētām vai pamet valsti," uzsver uzņēmējs un Krājaizdevu Apvienības biedrs Jānis Ošlejs.

Krājaizdevu sabiedrības ir finanšu kooperatīvi, kuru darbības mērķis ir biedriem izdevīgu pakalpojumu piedāvājums. Tie veido kopienu, kurā tiek kreditēti tie, kuri ieguvuši vietējo cilvēku uzticību un cieņu, un atbalstu attīstībai saņem tās nozares, kuru esamību pieprasa vietējā sabiedrība.

Daudzās Eiropas valstīs, piemēram, Lietuvā, Polijā, Vācijā, u.c., finanšu kooperatīvi apvienojas un piedāvā saviem biedriem tādus pašus pakalpojumus kā komercbankas: internetbanku, maksājumu kartes, bankomātus, aizdevumus, norēķinus utt.


Написать комментарий