Abramovičs, kurš, saskaņā ar "Forbes" aplēsēm, pārvalda aptuveni 10, 2 miljardus ASV dolāru ( ap 5,5 miljardus latu) lielu kapitālu, savu amatu atstāj līdz ar Romānu Kolpinu, kam nupat beidzies pirmais pilnvaru termiņš Čuhotkas gubernatora amatā. Tieši Kolpins savulaik nomainīja Abramoviču šajā amatā, bet tagad gatavojas startam septembrī paredzētajās vēlēšanās.

"Forbes.ru", atsaucoties uz sarunu ar kādu Abramoviča paziņu, vēsta, ka miljardiera lēmumu beigt politisko karjeru Čuhotkā, visticamāk, ietekmējis šī gada maijā Krievijā pieņemtais likums, kas aizliedz valsts amatpersonām turēt savus aktīvus ārzemēs.

Abramovičam pieder 31 % akciju Kiprā reģistrētā kompānijā "Evraz Plc", kas savukārt ir holdinga "Evraz Group" mātesuzņēmums, kā arī 32,6 % Džersijā reģistrētajā kompānijā "Highland Gold Mining", kuras meitaskompānija nodarbojas ar zelta ieguvi Krievijā.

Lielbritānijā Abramovičam pieder futbola klubs "Chelsea".  

Čuhotkas apgabala domē Abramovičs pirmo reizi tika ievēlēts 1999. gadā, bet laika posmā no 2001. līdz 2011. gadam miljardieris divkārt ticis ievēlēts par Čuhotkas gubernatoru.

"Forbes.ru" lēš, ka Čuhotkas apgabala ekonomikā viņš investējis vairākus desmitus miljonu dolāru.