Vairāk nekā 5700 Indijas plūdos pazudušos uzskata par bojāgājušiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vairāk nekā 5700 pēc jūnijā Indijas ziemeļu štatā Utarakhandā notikušajiem postošajiem plūdiem pazudušie cilvēki tagad tiks uzskatīti par bojāgājušiem, atsaucoties uz štata valdības paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Valdības lēmums ļaus upuru ģimenēm nekavējoties saņems finansiālu kompensāciju. Kompensācijas apmērs būs 500 000 rūpiju (aptuveni 4500 latu) par vienu bojāgājušo, paziņoja amatpersonas.

Pirms tam valdība par bojāgājušiem uzskatīja aptuveni 600 cilvēku, informē BBC. Tomēr precīzs upuru skaits varētu palikt nezināms, uzsver amatpersonas. Daudzi ķermeņi ir aizskaloti un aprakti zem dubļiem un gruvešiem. Daļa ķermeņu atrasti upēs ārpus plūdu zonas un kremēti turpat uz vietas.

Šī gada musonu lietusgāzes, kas Utarakhandas štatā sākās agrāk nekā parasti, tiek uzskatītas par spēcīgākajām 80 gados, norāda BBC.

Plūdi skāra ceļus, tiltus un vairāk nekā 4000 ciemu. No Himalaju reģiona tika izglābti vairāk nekā 100 000 iesprostotu cilvēku. Plūdu ūdeņi no zemes virsmas noslaucīja veselus ciemus laikā, kad reģionā bija daudz tūristu un svētceļnieku.

Mēnesi pēc plūdiem daudzas skartās teritorijas ir izolētas, jo ceļi ir izskaloti. Tūkstošiem cilvēku dzīvo pagaidu nometnēs, skaidro BBC. Vismaz uz gadu apmeklētājiem būs slēgta tempļa pilsētiņa Kedērnāhta, brīdina varas iestādes.


Написать комментарий