Rēzeknes sieviešu vokālais ansamblis „Pērles” iegūst otro vietu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Svētdien Mazajā Ģildē par Latvijas labākā vokālā ansambļa titulu un Dziesmu un deju svētku Lielo balvu cīnījās 30 vokālie ansambļi.

Starp sieviešu vokālajiem ansambļiem Rēzeknes pilsētas sieviešu vokālais ansamblis „Pērles” (vadītāja Guntra Kuzmina) ieguva 2. vietu.

Šajā konkursā piešķirtas arī vairākas īpašās balvas, tostarp žurnāla „Mūzikas Saule” specbalva par aizkustinošāko priekšnesumu tika piešķirta sieviešu vokālajam ansamblim „Pērles”.

Kopumā vokālo ansambļu konkursā piedalījās 30 vokālie ansambļi, kuru sniegumu vērtēja starptautiska žūrija - kordiriģents un komponists Mortens Jansons no Zviedrijas, kordiriģents un komponists Ģiedrs Svilainis no Lietuvas, kordiriģents un komponists Juris Vaivods, komponiste, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore Selga Mence un kordiriģents un aranžētājs, Latvijas Vokālo ansambļu asociācijas valdes loceklis Andris Sējāns.

Savukārt sestdien XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku Koru karos par labākā kora titulu cīnījās septiņi vīru, 16 sieviešu un četri senioru kori. Vīru koru kategorijā Rēzeknes vīru koris „Graidi” (mākslinieciskais vadītājs Jānis Mežinskis) ierindojās piektajā vietā.

„Ir kari, kuros arī Latvija var uzvarēt bez ieročiem - tie ir koru kari,” tā savu vērtējumu pēc Koru kariem pauda Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.


Написать комментарий