Daugavpils skolēnus aicina piedalīties programmā „Skaistā vasara bibliotēkā”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vasaras brīvlaiks ir bezrūpīgs laiks, kad var nedomāt par mācībām un doties atpūsties.

Lai skolēni, kuri pavada vasaru pilsētā, negarlaikotos, kā arī paplašinātu zināšanas, Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) otro gadu pēc kārtas aicina skolēnus piedalīties programmā „Skaistā vasara bibliotēkā”.

Pēc LCB vadītājas vietnieces Dzidras Stupānes vārdiem, minētā lasītveicināšanas programma ir daļa no Latvijas-Lietuvas projekta. Programmas mērķis ir dot iespēju bērniem kopā ar draugiem interesanti un lietderīgi pavadīt brīvo laiku pilsētas bibliotēkās, lasot grāmatas, spēlējot spēles, skatoties filmas, kā arī piedaloties viktorīnās un konkursos.

Visi interesenti tiek aicināti katru ceturtdienu no plkst.11:00 līdz 13:00 apmeklēt LCB filiāles, kuros ikvienu programmas dalībnieku gaida aizraujoši ceļojumi elektronisko grāmatu pasaulē, ekskursijas, radošās darbnīcas, dabaspētnieku tikšanās, dažādas tematiskās, informatīvās un mākslas stundas.

Bērni tiek aicināti apmeklēt bibliotēku kopā ar saviem draugiem, jo programmas moto ir „Atnāc pats un aicini līdzi draugu!”.
Programma „Skaistā vasara bibliotēkā” Daugavpilī tika īstenota arī pērn, tajā piedalījās liels mazo lasītāju skaits. Aktīvi darbojās bērnu žūrija, vasaras laikā jaunie eksperti izvēlējās labāko daiļliteratūru.

Visi programmas dalībnieki saņems krāsainus bukletus un uzlīmes par katra pasākuma apmeklējumu. Vasaras beigās tiks noskaidroti aktīvākie dalībnieki, kuri iegūs pārsteiguma balvas programmas noslēguma pasākumā.

LCB filiāļu atrašanās vietas atrodamas šeit.


Написать комментарий