Rēzeknes mērs A.Bartaševičs: Uzvarai šajās vēlēšanās gatavojamies 4 gadus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs nedēļas sākumā par Rēzeknes pilsētas mēru atkārtoti tika ievēlēts Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņas centrs).

Telefonsarunā atkārtoti ievēlētais mērs paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldību vēlēšanās partijas iegūtā pārliecinoša uzvara nebija pārsteigums, jo tas ir 4 gadu darba rezultāts.

„Esam sasnieguši izvirzītos mērķus, par ko liecina iedzīvotāju atbalsts, kas ir pieaudzis un šoreiz sastādīja 48,34% balsu (iepriekš – 44%).

Rēzeknes pilsētas pašvaldība turpinās plānu un projektu īstenošanu. Jāatzīmē, ka vairākas aktivitātes bijām ieplānojuši nevis 4 gadiem, bet ilgākam laika posmam. Vairāki projekti ir tehniskās izstrādes stadijā, tie ir saistīti ar pilsētas infrastruktūras rekonstrukciju – ceļu, apgaismojuma sistēmas rekonstrukciju, energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem pašvaldības ēkās.

Esam gatavi nākamajam plānošanas posmam un atbalstam vienu no valsts prioritātēm – jaunu darbu vietu radīšanu. Šajā sakarā tiek plānots potenciāla zonas atjaunošana, vecu pilsētas korpusu nojaukšana utt., darbus plānojam veikt, piesaistot ES fondu līdzekļus. Tādēļ sadarbojamies ar Latvijas ministrijām”, paskaidroja A.Bartaševičs.

Atgādināsim, ka pirmdien, 17.jūnijā, notikušajā jaunās Domes sēdē par A.Bartaševiča kandidatūras apstiprināšanu nobalsoja 10 deputāti, pret – 3. Otrais kandidāts pilsētas mēra amatam – arī SC pārstāvis Jānis Krišāns – atsauca savu kandidatūru, atzīstot, ka A.Bartaševičs ieguva lielāku vēlētāju atbalstu. Pilsētas vietnieku amatos ievēlēti „Saskaņas centra” pārstāvji Andrejs Rešetnikovs un Aleksejs Stecs.

Kā jau ziņots, Rēzeknes pilsētas pašvaldības vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja „Saskaņas centrs”, kuru atbalstīja 48,34% vēlētāju. Apvienotā apvienība - "Latgales partija", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Reformu partija, Latvijas ZZP – ieguva tikai divas vietas, pa vienai vietai ir partijām „Vienoti Latvijai”, „Vienota Rēzekne” un „Alternative”.


Написать комментарий