Daugavpils pilsētas domi apmeklēja Berlīnes Senāta un Parlamenta pārstāvji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 17.jūnijā, Daugavpils pilsētas domi apmeklēja Vācijas galvaspilsētas Berlīnes Senāta un Parlamenta pārstāvji.

Starptautiskajā projektā „Rail Baltica” piedalās ap 30 cilvēku.

Viņu vizītes mērķis bija iepazīties ar pilsētas vadības darbu un administratīvo sistēmu, lai saprastu infrastruktūras un industrijas attīstības iespējas starptautiskā projekta ietvaros.

Pēc projekta koordinatora, Berlīnes Senāta pārstāvja Jirgena Muraha vārdiem, viņu ceļojums sākās Berlīnē, turpinājās Varšavā un Tallinā. Vakar delegācija apmeklēja Kauņu, bet rīt dosies uz Rīgu, kur esot ieplānota tikšanās ar ministriju pārstāvjiem. Sākotnēji projektā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēki, bet līdz Baltijas valstīm tika tikai 30 no viņiem. Daļa delegācijas pārstāvju neesot saistīta ar projektu „Rail Baltica”.

Muraha kungs paziņoja, ka minētā projekta īstenošanas gaitā jūnijā bija apstiprināti 3 līgumi, pateicoties kuriem vienota dzelzceļa sistēma savienos Baltijas valstis un Austrumeiropu un Rietumeiropu. Projekta galvenais mērķis esot Baltijas valstu saiknes atjaunošana ar Eiropas dzelzceļa sistēmu un reģionālās integrācijas attīstība, kas ļautu palielināt vilcienu ātrumu, nodrošinātu pasažieru plūsmas pieaugumu, lielāku peļņu.

Tikšanās laikā viesi pateicās par profesionāli sagatavotu prezentāciju, kas sniedz izsmeļošu informāciju par Daugavpili – iespēju pilsētu, un paziņoja, ka delegācijas sastāvā ir Berlīnes Senāta dažādu pilsētas dzīves jomu pārstāvji.

Berlīnes Parlamenta pārstāvis Daniels Buhholds, kas ir sakaru un industrijas attīstības speciālists, atzīmēja, ka viņam esot prieks atrasties mūsu zaļajā, skaistajā un daudzkultūru pilsētā, kas aktīvi attīstās.

Pēc prezentācijas par mūsu pilsētu Vācijas delegācijas pārstāvji uzdeva dažādus jautājumus, tostarp par vilcieniem, kuri ik dienu kursē uz galvaspilsētu, valodu, kādā daugavpiliešiem ir pieejama informācija, starptautisko sadarbību.
Noslēgumā viesi pateicās par viņiem veltītu laiku, saņēma piemiņas suvenīrus un kopīgi nofotografējās.



Написать комментарий