Tiks izdota grāmata par Afganistānā karojošo daugavpiliešu dzīvi un bojāeju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.jūnijā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti sadalīja Sabiedrisko organizāciju finansējuma fondā atlikušos līdzekļus: 400 lati tika iedalīti amatnieku biedrībai „Latgales suvenīri” amatnieku tradīciju saglabāšanai un popularizēšanai un 400 lati – Daugavpils afgāņu rehabilitācijas centram grāmatas izdošanai. 

Daugavpils afgāņu rehabilitācijas centra vadītājs Aleksandrs Kulešovs pastāstīja, ka pagājuši 25 gadi kopš kara sākuma, kurā gāja bojā 9 daugavpilieši, tādēļ plānots laist klajā grāmatu „Latgales dēli kaujas un darba laukā”. Grāmatā rakstīts par Afganistānā dienējušo daugavpiliešu dzīvi un bojāeju, kā arī citiem cilvēkiem, kuri arī ir saistīti ar karu. „Tā nav vienkārši grāmata, tās autori, tostarp es, apmeklējām katra bojāgājušā ģimeni un vācām informāciju, atklājot brūci, kas bija sākusi dzīt”, atzīmēja A.Kulešovs.

Tiek plānots, ka grāmatas tirāža būs 1 000 eksemplāru, tā tiks publicēta krievu valodā, ar laiku – arī latviešu un angļu valodā. Saskaņā ar tipogrāfijas aprēķiniem, darbs izmaksās 3 000 latu. Daugavpils afgāņu rehabilitācijas centrs griezās pilsētas domē pēc atbalsta un saņēma palīdzību 400 latu apmērā.

Jāatzīmē, ka Daugavpils afgāņu rehabilitācijas centrs tika izveidots 1994.gadā, kopumā pilsētā dzīvo ap 400 afgāņiem.
 


Написать комментарий