Francija gatavojas noteikt ierobežojums elektroniskajām cigaretēm

foto: onko-help.ru
foto: onko-help.ru

Francijas veselības ministre Mariso Turēna piektdien paziņoja, ka valsts gatavojas ieviest tādus pašus aizliegumus elektroniskajām cigaretēm, kādi jau noteikti tabakas izstrādājumiem, taču šo cigarešu lietošanu pilnībā neaizliegs, ziņo LETA-AFP.

Tādējādi tā dēvēto e-cigarešu reklamēšana būs aizliegta, tāpat kā to pārdošana cilvēkiem, jaunākiem par 18 gadiem, un lietošana sabiedriskās vietās, kas uz tabakas izstrādājumiem jau attiecas kopš 2007.gada.

"Es esmu nolēmusi, ka aizliegumi, kas attiecas uz tabakas izstrādājumiem, aptvers arī elektroniskās cigaretes," Turēna norādīja preses konferencē, kas rīkota Starptautiskajā dienā bez tabakas.

"Mums ir jānosaka ierobežojumi, taču nekas neattaisno vispārīgu aizliegumu," sacīja ministre, piebilstot, ka e-cigaretes atsevišķos gadījumos varētu palīdzēt atkarīgajiem smēķētājiem atradināties no šī ieraduma.

Dati liecina, ka Francijā elektroniskās cigaretes lieto aptuveni pusmiljons cilvēku.

Elektroniskās cigaretes 2004.gadā izgudrotas Ķīnā, tajās ir diode, kas uzkarsē šķidrumu, kurš parasti satur propilēnglikolu, nikotīnu un aromatizētājus, kas plaušās nonāk kā gāze, bet lietotājs dūmu vietā izpūš tvaikus.

ANO Pasaules Veselības organizācija (PVO) norāda, ka e-cigarešu drošība "gan vēl nav zinātniski pierādīta un potenciālais risks, ko tās rada lietotāja veselībai, joprojām ir neskaidrs".

Vairākas valstis, tostarp Kolumbija, Panama un Urugvaja, elektrisko cigarešu lietošanu jau ir aizliegušas. Itālija aprīlī paaugstināja vecuma robežu šo cigarešu iegādei no 16 līdz 18 gadiem, šādu lēmumu skaidrojot ar potenciāli augsto nikotīna devu, kas tiek ieelpota.

Tikmēr ASV Pārtikas un zāļu administrācija (FDA) savā mājaslapā vēsta, ka patērētājiem nav iespējams zināt, cik daudz nikotīna "vai citu iespējami kaitīgu ķimikāliju" tie ieelpo.


Написать комментарий