E.Sprūdžs: Latgales uzņēmējdarbības centrs nebūs kārtējā birokrātiskā iestāde 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales uzņēmējdarbības centrs (turpmāk – LUC) nebūs kārtējā birokrātiskā iestāde, bet gan uzņēmējiem patiesi draudzīga organizācija, kuras uzdevums būs palīdzēt orientēties valsts iestāžu pakalpojumos un personīgi sniegt atbalstu uzņēmējiem, ir pārliecināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ziņo uz portala varam.gov.lv. 

E. Sprūdžs uzsver, ka LUC ir ilgtermiņa projekts un, ja tas izrādīsies veiksmīgs, tad šāds modelis var kļūt par veidu, kā veicināt attīstību arī citos reģionos.

LUC atklāšanas diskusijā Rēzeknē ceturtdien „Latgales dārzeņu loģistika” valdes loceklis Edgars Romanovskis atzina, ka Latgales reģionam ir savas īpatnības arī uzņēmējdarbības vidē, taču ir jāprot tās izmanto savā labā. „Ja veikalos ir Spānijas un Nīderlandes dārzeņi, tad arguments, ka Latgale ir tālu, neiztur kritiku. Apstāklis, ka esam vairāk nekā 200 kilometrus no Rīgas ir arī pozitīvs, jo nodrošinām darbu diviem cilvēkiem loģistikas kompānijā,” sacīja E. Romanovskis.

Vairāki citi uzņēmēji piebilda, ka no LUC sagaida personisku attieksmi , specifisku informāciju par konkrētajam uzņēmumam būtisko, tieši viņiem pieejamām atbalsta programmām vai konsultācijām.

„Ceram uz personisku pieeju no kompetentas autoritātes par fondiem, inovatīvām idejām, labiem piemēriem,” pauda zirgu saimniecības „Klajumi” īpašniece Ilze Stabulniece.

LUC pamatprincipi ir mobilitāte un sadarbība, un, balstoties uz tiem, iecerēts veidot teritoriālo tīklu Latgales reģionā ar birojiem Daugavpilī, Balvos un Rēzeknē, nodrošinot speciālistu pieejamību periodiski katrā no pašvaldībām.

 

Galvenā mērķauditorija ir uzņēmēji, kuriem nepieciešama koncentrēta informācija par iespējām attīstīt savu uzņēmējdarbību, lai tam maksimāli izmantotu visus pieejamos atbalsta „instrumentus”. LUC mērķis ir personīgi sadarboties ar uzņēmējiem, būt viena telefonzvana attālumā, lai palīdzētu orientēties valsts institūciju pakalpojumos.


Написать комментарий

Ko tu, ūpi, no tā saproti?

Tas ir līdzīgi, kā ar mākslīgo apsēklošanu!

Написать комментарий