Bērnības svētki Daugavpilī: bez gājiena ar bērnu ratiņiem, bet ar zirneklīša un bizbizmārītes dejām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 31.maijā, par godu Bērnu tiesību aizsardzības dienai Daugavpilī trešo reizi notika pilsētnieku iecienītie Bērnības svētki.

Plkst.11:00 ap 200 vecāku ar maziem bērniem bija pulcējušies Centrālajā parkā pie Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas, kur viņus sveica pasaku tēli – burunduks Elvins ar draudzeni un Mikijs Mauss ar Minniju. Pasaku varoņu labprāt fotografējās ar pasākuma dalībniekiem.

Atklājot svētkus, Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka pateicās daugavpiliešiem par mazajiem pilsētniekiem, kuru salīdzinājumā ar pagājušo gadu kļuvis par 50 cilvēkiem vairāk. Kopumā laika posmā no 2012.gada 1.maija līdz 2013.gada 1.maijam Daugavpilī tika deklarēts 771 bērns.

Savukārt Žanna Kulakova pateicās jaunajiem vecākiem, kuri domā par mūsu pilsētas nākotni – bērniem un, neskatoties uz valstī esošo nestabilu situāciju, nebaidās dzemdēt otro un trešo bērniņu. Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja bērniem un viņu vecākiem novēlēja veselību, ģimenes labklājību, sapratni un pacietību.

Pasaku tēli arī pievienojās apsveikumiem, novēlot vecākiem skaistumu, veiksmi un gudrību savu bērnu audzināšanā.

Šogad pasākuma ietvaros nenotika gājiens ar bērnu ratiņiem, toties daudzu skatītāju uzmanībai piedāvāja nelielu koncertu ar Bērnu attīstības centra „Saules stariņi” pārstāvju piedalīšanos. Centru apmeklē bērni vecumā no 4 mēnešiem līdz 18 gadiem, bet Bērnības svētkos bērniņi dejoja kopā ar mammām, kuras arī ļoti centās.

It īpaši skatītājiem patika „kukaiņu” grupas uzstāšanās, zirneklītis Ņikita ar savu temperamentu un dzīvesprieku iekaroja skatītāju sirdis.

Svētku noslēgumā debesīs palaida krāsainus gaisa balonus, lai, Pēc H.Soldatjonokas vārdiem, augstākie spēki mūsu sadzirdētu un sargātu Daugavpils pilsētas ģimeņu labklājību.

Vecākiem pasniedza solītās dāvanas: lielus dvieļus, bērnu kosmētikas komplektu vai bērnu pledu, savukārt pirmdzimto vecāki saņēma arī grāmatu „Mans bērns” ar pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas Žannas Kulakovas novēlējumiem.

Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad Bērnības svētki tika pārcelti no 1.jūnija uz 31.maiju, jo šo sestdien gaidāmas vairākas laulību reģistrācijas, kā arī vasaras pirmajā dienā mūsu valstī notiks pašvaldību vēlēšanas.



Написать комментарий