'Gumball 3000' sacīkstēs piedalās arī jaunais 'Nissan 370Z Nismo'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Nissan" apvienojas vienā komandā ar franču izdevniecību "L'Ecurie" un žurnālu "Intersection Magazine", lai piedalītos 2013. gada "Gumball 3000" rallijā – pasauli visvairāk intriģējošo un viskārdinošāko automašīnu Eiropas parādē –, kas sākās Kopenhāgenā šī gada 18. maijā un otrdien, 21. maijā, piestās arī Rīgā.

Šīs komandas dalība dod iespēju miljoniem skatītāju, kas tiek prognozēti visa maršruta garumā, gūt pirmos iespaidus par jauno "Nissan 370Z Nismo" darbībā. Komanda startē ar 56. numuru – numuru, kam ir liela nozīme "Nissan", kas Lemānas 24 stundu sacīkstēs 2012. gadā, kurās "Nissan" sadarbībā ar "Garage 56" startēja ar "Nissan DeltaWing". "Nissan" arī nākamgad atgriezīsies "Garage 56", kas ir rezervēta novatoriskiem eksperimentāliem automobiļiem, ar pilnīgi jaunu sacīkšu automobili, kurā būs izmantotas jaunākās elektriskās tehnoloģijas.

Pirmo reizi "Nissan 370Z Nismo" tika parādīts Barselonā 2013. gada janvārī, pēc tam tas debitēja Ženēvas automobiļu izstādē martā, un ir paredzēts, ka tas sāks greznot "Nissan" dīleru autocentrus jau šī gada otrajā pusē. "Nissan 370Z Nismo" aprīkots ar modificētu 344 ZS sešu cilindru dzinēju, sportiskāka regulējuma šasiju. Automobilis spēj paātrināties no līdz 100 km/h 5,2 sekundēs.

Patriks Meiņans un Džeremijs "Džejs" Talto, kuri ir regulāri "Gumball 3000" dalībnieki, ir pie šī "Nissan 370Z Nismo" stūres, kurš izceļas ar īpašu maskēšanās krāsojumu, kas ir speciāli izstrādāts šim pasākumam. Fani var sekot notikumiem interneta vietnē Nismo.tv, kur pieejami ikdienas video ieraksti par iepriekšējās dienas spilgtākajiem brīžiem.

"Gumball 3000" kopš pirmā rallija 1999. gadā kļuvis par centrālo notikumu superautomobiļu entuziastiem no visas pasaules. "Gumball 3000", kas ir nosaukts par godu 1976. gada kulta filmai ar galveno varoni Maiklu Saracinu (Michael Sarrazin), gadu gaitā kā dalībniekus ir piesaistījis milzum daudz slavenību, tai skaitā, mūziķi Džeju Keju, bijušo F-1 čempionu Deimonu Hilu un modes dizaineri Donnu Karanu.

Rallijs ilgs līdz 25. maijam, noslēdzoties Monako, kur tajā laikā notiks 2013. gada F-1 autosacīkšu "Grand Prix de Monaco".


Темы: , , ,
Написать комментарий