Lielbritānijā katrs desmitais iedzīvotājs ir islamticīgais

Saskaņā ar pēdējiem datiem katrs desmitais Lielbritānijas iedzīvotājs vecumā 25 gadi ir islamticīgais, ziņo portāls tbn-tv.ru. Kristīgā sabiedrība pakāpeniski noveco, rezultātā musulmaņu ticība pēc 10 gadiem būs dominējošā Lielbritānijā.

2011.gada tautas skaitīšana liecina, ka kristīgo skaits samazinās par 50% ātrāk nekā tas bija agrāk (15%), 1,2 miljoni kristīgo imigrantu ir dzimuši ārzemēs.

Tautas skaitīšanas dati liecina, ka lielākā daļa kristīgo Lielbritānijā ir vecāki par 60 gadiem. Pirmo reizi tautas skaitīšanas vēsturē jauniešu vidū bija mazāk kā puse kristīgo. Islamticīgo skaits pēdējo 10 gadu laikā ir paaudzis par 5% tas ir par 600 tūkst. iedzīvotājiem. Par ateistiem sevi uzskata 25% iedzīvotāju, tas ir par 10% vairāk nekā pagājušās tautas skaitīšanas laikā. Neskatoties uz to, kristīgo skaits pagaidām ir dominējošs.

Anglijas un Velsas Katoļu bīskapu konferencē bija paziņots, ka tikai 6 no 10 cilvēkiem Lielbritānijā ir kristīgie. Tautas skaitīšanas rezultāti liecina, ka pēdējo gadu laikā Lielbritānijā palielinās hinduistu, sikhistu, budistu un jūdu skaits.


Написать комментарий