Paziņoti atklāta konkursa par ceļa posmu Rēzekne-Malta rekonstrukciju rezultāti

foto: nozare.lv
foto: nozare.lv

Portāls Gorod.lv ziņojis, ka VAS „Latvijas valsts ceļi” plāno autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva) - Rēzekne - Daugavpils - Lietuvas robeža (Medumi) posma 61,30 - 73,20 km seguma rekonstrukciju.

Šajā sakarā 16.maijā Iepirkumu uzraudzības birojs paziņoja konkursa rezultātus, par uzvarētāju nosakot PA „ACBL”, kura iepriekš pārsūdzēja minētā konkursa rezultātu. Jāpiebilst, ka personu apvienība sniegs pakalpojumus par 5 773 917,19 LVL, kas ir lielāka summa, nekā pirms tam Lietuvas pretendenta piedāvāta.

Jāatzīmē, ka etapa rekonstrukcija notiks 10 kilometrus aiz Rēzeknes, ieskaitot ceļu līdz Maltai. Projekta ietvaros ir paredzēts 12 kilometru lielajam autoceļa posmam veikt asfalta seguma frezēšanu, uzlikt trīs kārtas jauna asfalta seguma.

Pēc ģeoloģisko pētījumu datiem, dažos ceļa posmos ir nepieciešamas izveidot drenāžas segumu. Tiks veikta arī autobusu pieturu rekonstrukcija: autobusu pieturas paplašināšana, barjeru uzlikšana un ceļazīmju nomainīšana. Šajā ceļa posmā ir trīs tilti, diviem tiltiem tiks veikti periodiskās uzturēšanas darbi. Tiks veikta nomaļu un atgāžņu nostiprināšana.

Atgādināsim, ka pirmo reizi Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā konkurss tika izsludināts 2012.gada 19.septembrī, bet oktobrī konkursa nolikumā bija veikti pirmie grozījumi, pēc divām nedēļām – vēl vieni grozījumi un tikai 2013.gada februārī noteikts uzvarētājs. Pretendentu bija daudz – astoņi uzņēmumi, tādēļ šā gada martā konkursa rezultāti bija pārsūdzēti, un tikai vakar, 16.maijā, paziņots jauns uzvarētājs. Saskaņā ar konkursa nolikumu darbiem bija jābūt uzsāktiem šā gada 15.aprīlī. Jāatzīmē, ka konkursa rezultāti var tikt pārsūdzēti tuvāko 11 dienu laikā.


Написать комментарий