Kamēr Centrālajā parkā nav vasaras estrādes, Vienības laukumā varētu tikt uzstādīta pārvietojamā skatuve

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldība turpina izstrādāt pilsētas labiekārtošanas ierosinājumus, lai padarītu Daugavpili vēl skaistāku un interesantāku gan tūristu, gan pilsētnieku acīs.

Viena no šāda veida idejām ir vasaras estrādes ar sēdekļiem izveide Centrālajā parkā. Tiek plānots to izveidot bijušo atrakciju teritorijā, kura pašlaik netiek izmantota un atrodas diezgan slikta stāvoklī.

Pēc pašvaldības vadības vārdiem, pilsētas attīstības programmā tieši šī vieta ir paredzēta estrādes izveidei, tādēļ drīz tiks izstrādāts objekta tehniskais projekts. Estrādes izveides mērķis ir padarīt Centrālo parku par pilnvērtīgu un komfortablu atpūtas vietu.

Atgādināsim, ka Daugavpils attīstības programmas ietvaros pērn Centrālajā parkā tika izveidota Soliņu aleja un tās izveidē piedalījās pilsētas uzņēmēji un iedzīvotāji. Pateicoties radošo cilvēku interesantām idejām, pilsētā parādījies unikāls objekts.

Pilsētnieku iecienītās atpūtas vietas labiekārtošanas ietvaros izveidota arī Jaunlaulāto aleja, par kuras pirmo objektu kļuva Mīlestības koks. Tagad tiek strādāts pie vasaras estrādes izveides.

Tāpat Centrālais parks tiks piemērots arī aktīvās atpūtas cienītājiem: lai popularizētu veselīgu dzīvesveidu un sportu, pašlaik tiek uzstādīti āra trenažieri, kurus varēs lietot visa gada garumā.

Kamēr Centrālajā parkā nav vasaras estrādes, pašvaldības vadībai radās doma izmantot Vienības laukumā pārvietojamo skatuvi. Tiek plānots, ka vasarā svētdienās šeit uzstāsies dažādi radošie kolektīvi, kuru mūsu pilsētā ir ļoti daudz. Uz skatuves var dejot, dziedāt, rīkot modes skates, piedāvāt skatītāju uzmanībai teātra uzvedumus un daudz ko citu.

Pēc Daugavpils pilsētas vadības domām, šāda veida svētdienas koncerti ne tikai iepriecinās pilsētniekus jaukā vasaras dienā, bet arī saliedēs tos, ne velti pilsētas centrālā laukuma nosaukums ir Vienības laukums.

Cerams, ka šī ideja drīz tiks īstenota un patiks pilsētniekiem.


Написать комментарий