Apstiprināts vairāku Daugavpils daudzdzīvokļu māju daļējas siltināšanas līdzfinansējums: pieteikumu kopējā summa – 700 tūkst. latu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šī gada 7.maijā Daugavpils pilsētas domē notika Energoefektivitātes pasākumu līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas sestā sēde, kurā tika izskatīti 3 jautājumi, kas bija saistīti ar līdzfinansējuma 80% apmērā piešķiršanu daudzdzīvokļu māju siltināšanai.

Komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Nadeždins paziņoja portālam Gorod.lv, ka sēdes gaitā tika nolemts pieprasīt papilddokumentus par daudzdzīvokļu mājas Šaurā ielā 25A siltināšanu – speciālistiem radās šaubas, ka sānu sienu siltināšana un apdares darbi ar logu un durvju nomaiņu koplietošanas telpās varētu maksāt teju 80 tūkst. latu, kā bija norādīts pieteikumā.

Tika apstiprināts otrais jautājums – par līdzfinansējuma 7 840,69 latu apmērā piešķiršanu bēniņu pārseguma siltināšanai dzīvojamām mājām 18.novembra ielā 106, Ģimnāzijas ielā 34/36, K.Valdemāra ielā 15, Ķieģeļu ielā 4, Lāčplēša ielā 30. Māja Nometņu ielā 20, kuras bēniņu pārseguma siltināšanai pieprasīti 913, 92 lati, reģistrēta atsevišķā reģistrā, t.i., rindā.

Komisijas priekšsēdētājs paziņoja, ka pilsētnieki vēlas siltināt daudzdzīvokļu mājas, izmantojot Domes līdzfinansējumu, un viņu aktivitāte šogad esot pieaugusi – pērn notika tikai 4 komisijas sēdes, bet šogad 4 mēnešu laikā – jau 6.

Šogad no daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem pilsētas energoefektivitātes paaugstināšanas programmas ietvaros saņemti pieteikumi par kopējo summu 700 tūkst. latu apmērā, kas divreiz pārsniedz summu, kura tika iedalīta no pilsētas budžeta. V.Nadeždins atzīmēja, ka mājas, kurām pagaidām nav piešķirts līdzfinansējums, varēs to saņemt pēc citiem objektiem iedalīto summu precizēšanas vai programmas finansējuma palielināšanas. 
 


Написать комментарий