Latvijā atzīmē Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Latvijā trešdien, 8.maijā, oficiāli atzīmē Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu, valsts augstākās amatpersonas šajā dienā piedalīsies piemiņas brīdī Brāļu kapos.

Valsts prezidenta kanceleja portālu "Delfi" informēja, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš plkst.11 piedalīsies Nacisma sagrāves un II Pasaules kara beigu atceres dienas pasākumā Rīgas Brāļu kapos. Andris Bērziņš, turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, arī aicinājis Rīgas Brāļu kapos uz klusuma brīdi pie mūžīgās uguns pulcēties kara dalībniekus un visus, kam dārga kritušo piemiņa.

"Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienai ir jākļūst par tādu dienu, kas vieno, nevis šķeļ. Vieno piemiņai un labākai nākotnei," savā aicinājumā piedalīties pasākumā Rīgas Brāļu kapos norādījis Valsts prezidents.

Šajā pasākumā piedalīsies arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ( V), portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienests.

Savukārt Bērziņa adjutants valsts pirmās amatpersonas vārdā vainagus abās frontes pusēs kritušo piemiņai noliks Lestenē un Dobelē - Lestenes Brāļu kapos, kur guldīti Otrā Pasaules kara laikā Latviešu leģiona rindās kritušie karavīri, un Dobeles Brāļu kapos pie pieminekļa Otrajā pasaules karā kritušajiem padomju armijas karavīriem.

1945.gada 8.maijā Otrais pasaules karš noslēdzās Eiropā ar Vācijas padošanos un padomju armijas uzvaru. Savukārt Āzijā un Klusā okeāna valstīs karš vēl turpinājās līdz Japānas padošanās brīdim 1945. gada 15. augustā pēc kodoluzbrukumiem tās pilsētām Hirosimai un Nagasaki.


Написать комментарий