Šovasar Daugavpilī nodrošinās labākus pilsētas tīrības un iedzīvotājiem ērtākus apstākļus

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Portālam Gorod.lv kļuvis zināms, ka šovasar Daugavpilī pieaugs biotualešu skaits, pilsētas mēroga pasākumos tiks uzstādītas papildus mobilās izlietnes un kabīnes.

Pēc Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģes Ineses Antoševskas vārdiem, šajā sezonā Daugavpilī plāno uzstādīt papildus atkritumu urnas.

Atgādināsim, ka sanitāro apstākļu uzlabošanai pērn pilsētā bija uzstādītas divas komfortablas maksas biotualetes, kuras pie Ugunsdzēsēju dienesta ēkas un Centrālajā parkā būs pieejamas arī šogad.

Šogad, izņemot buotualešu uzstādīšanas tradicionālās vietas, tās tiks uzstādītas arī Slavas skvērā (3 kabīnes) un Vienības laukumā aiz eglēm (5 kabīnes). I.Antoševska atzīmēja, ka Slavas skvērā biotualešu nepieciešamība radās pēc bērnu rotaļu laukuma iekārtošanas. Savukārt par biotualešu nepieciešamību laukumā Pārvaldi informēja Daugavpils novada Tūrisma informācijas centrs. Kopumā pilsētas dažādos mikrorajonos būs 41 kabīne un 2 tualetes invalīdiem.

Runājot par atkritumu urnām, jāmin, ka tiek gatavots iepirkums, un vasarā acīmredzot pilsētā tiks uzstādītas jaunas urnas. Atgādināsim, ka pagājušā gada beigās Daugavpilī papildus bija uzstādītas 60 metāliskas atkritumu urnas, tomēr, pēc ekoloģes vārdiem, tā ir tikai piektā daļa no nepieciešamā apjoma.


 


Написать комментарий