Tabores pagasts piedāvā visvairāk vakanču vasaras nodarbinātības programmas ietvaros 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis par Daugavpils novada jauniešu vasaras nodarbinātības procedūru.

Tādējādi, no 25.aprīļa Daugavpils novada mājas lapā (www.dnd.lv ) pieejamas vakances, uz kurām var pieteikties jaunieši no 14 līdz 19 gadiem.

Iepazīstoties ar vakanču saraksts, konstatējām, ka no 19 zemnieku saimniecībām, kuras piedāvā jauniešiem darbu vasaras laikā, visvairāk jauniešu vēlas uzņemt Tabores pagasts – divas zemnieku saimniecības piedāvā darbu (ravēšanu un zemeņu lasīšanu) 15 jauniešiem. Aktīvas ir arī pagasta iestādes – Tabores pagasta pārvalde, Skrudalienas bāriņtiesa un Tabores pagasta bibliotēka, kuras kopumā piedāvā 6 palīgstrādnieka vakances.

Neskatoties uz augstākminēto, jāatzīmē, ka visai aktīvi ir arī Līksnas pagasta zemnieki. Šajā pagastā vasaras nodarbinātības programmā piedalās sešas zemnieku saimniecības, kuras gatavas uzņemt 9 jauniešus, piedāvājot viņiem strādāt biškopības darbus, nodarboties ar ravēšanu, zemeņu lasīšanu, palīgdarbiem, siltumnīcas darbiem, pļaušanu u.c.

Jāatzīmē, ka zemnieku saimniecību un pagastu pārvalžu vakances piedāvā katrs novada pagasts. Tādēļ, ceram, ka katrs jaunietis atradīs sev piemēroto vakanci.

Atgādināsim, ka pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz 9.maijam, un 16.maijā tiks paziņoti jauniešu vārdi, kuri tiks nodarbināti vasaras laikā. Savukārt 24.maijā beidzas skolēnu dokumentu pieņemšana.

Jāpiebilst, ka jaunieši vecumā no 14 līdz 15 gadiem strādās 4 stundas dienā 10 dienu laikā, t.i., 2 nedēļas, savukārt jaunieši vecumā no 16 līdz 19 gadiem tiks nodarbināti 4 stundas dienā 22 darba dienu laikā (vienu mēnesi).


Написать комментарий

visnaivāk gan haha