Izlemts novada jauniešu vasaras nodarbinātības jautājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 11.aprīlī, Daugavpils novada domes deputātu sēdes laikā vienbalsīgi tika pieņemts projekts par novada jauniešu nodarbinātību vasaras laikā.

Daugavpils novada domes Projektu nodaļas projektu koordinatore Daina Kriviņa paziņoja par grozījumiem lēmuma projektā, kuri tika ieteikti Izglītības, kultūras un sporta komitejas, kā arī Finanšu komitejas sēdes laikā.

Saskaņā ar grozījumiem tagad novada jauniešu vasaras nodarbinātības programmā var piedalīties ne tikai jaunieši, kuri deklarēti Daugavpils novadā un iegūst izglītību novada skolās, bet arī tie jaunieši, kuri deklarēti Daugavpils novadā, bet mācās Daugavpils pilsētas skolās. Tomēr jāatzīmē, ka darbavietas saņemšanas priekšrocības būs Daugavpils novada skolu skolēniem.

Tāpat tika apstiprināti jauniešu atlases kritēriji – uz vakancēm var pretendēt sekmīgi skolēni, kuriem nav neattaisnoto kavējumu.
Tika ņemts vērā, ka jaunieši vecumā no 14 līdz 15 gadiem strādās 4 stundas dienā 10 dienu laikā, t.i., 2 nedēļas, savukārt jaunieši vecumā no 16 līdz 19 gadiem tiks nodarbināti 4 stundas dienā 22 darba dienu laikā (vienu mēnesi).

Atgādināsim, ka jauniešu darba gaitas sāksies 3.jūnijā un turpināsies līdz 30.augustam. Savukārt, pieteikties vakancēm var līdz 25.aprīlim, kad Daugavpils novada domes mājas lapā tiks publicēts pieejamo vakanču saraksts. Pēc tam jauniešiem būs jāaizpilda pieteikuma forma, kas būs personīgi jāiesniedz Domē. Tiek plānots, ka atlases rezultāti būs zināmi 17.maijā, un apstiprināti kandidāti varēs iesniegt nodarbinātībai nepieciešamos dokumentus un izziņas.


Написать комментарий