Saeimas deputāts atbalsta 9.maija svinēšanu, bet nobalsojis „par” grozījumiem likumā par simbolikas aizliegumu 1

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Ceturtdien, 11.aprīlī, Latvijas Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja projektu par grozījumu veikšanu „Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā”, kuri paredz aizliegt bijušās PSRS un Latvijas PSR simbolikas izmantošanu publiskos pasākumos.

Tāpat deputāti nobalsoja par steidzamības noteikšanu, kas nozīmē, ka šis ierosinājums tiks vērtēts nevis trīs, bet divos lasījumos, un var stāties spēkā pirms Uzvaras dienas (9.maija).

Latgales pārstāvis Saeimā deputāts Rihards Eigims (ZZS) balsošanas laikā par steidzamības noteikšanu no balsošanas atturējās, bet nobalsoja „par” projekta pieņemšanu, par ko liecina mājas lapā pieejamie sēdes protokoli.

Tomēr, komentējot portālam Gorod.lv savu attieksmi pret likumprojektu, deputāts neapstiprināja oficiālo informāciju un apgalvoja, ka vispār nebalsoja par dokumenta pieņemšanu. Tādējādi Eigima kungs ar nodomu maldināja mūsu pilsētniekus – savus vēlētājus vai viņam bija kāds cits neizprotams mērķis?

Pēc R.Eigima vārdiem, padomju simbolikas izmantošana 9.maijā nav apspriežama, un viņš joprojām apmeklēs visus pasākumus, kuri notiek Daugavpilī par godu šai dienai.

„Par” projektu balsot nevaru, arī balsošana „pret” nelikās optimālais variants, atturēties nozīmē ļaut citiem panākt iecerēto.
Sirdī piekrītu tam, ka sen ir laiks atrast kādu risinājumu sakarā ar 16.martu un 9.maiju, kas apmierinātu visus. Iespējams, šobrīd kādām no politiskajām partijām ir izdevīgi, lai notiktu uzskatu sadursme, tomēr esmu pārliecināts, ka pastāv risinājums. Turklāt likumā ir normas, kuras var izmantot”, - uzskata Rihards Eigims.

Vēl viens Daugavpils pārstāvis Saeimā – Jānis Lāčplēsis – par ierosināto projektu vispār nebalsoja, toties izteicās par tā pieņemšanas steidzamību. Balsojot par steidzamību, viedokļi dalījās gandrīz uz pusēm: pret steidzamību bija SC un Reformu partijas deputāti.

Šobrīd bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas simbolikas izmantošana aizliegta pasākumos, kuri atrunāti likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”. Savukārt uz publiskiem izklaides, svētku, piemiņas, sporta un atpūtas pasākumiem tas pagaidām neattiecas.


Написать комментарий

Malacis Eigims! Ir taču arī labie krievi! Valstīm ir jādzīvo savās teritorijās. Lielā ķīna nekad neložņā apkārt. lai krievi arī dzīvo savā plašajā zemē un būs miers. Tagad taču nevajag zemes. Ir tehnoloģijas.