Daugavpils novada domes vadība un speciālisti tikās ar 990 novada iedzīvotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.aprīlī Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka šogad notika visas 19 ieplānotās tikšanās ar novada iedzīvotājiem.

Saskaņā ar apkopotiem datiem, tikšanās piedalījās 990 iedzīvotāji, tajās tika apspriestas 182 novada iedzīvotāju problēmas.
Pēc izpilddirektores vārdiem, daudzi jautājumi bija aktuāli vairākiem novada pagastiem, visaktuālākais jautājums joprojām esot ceļu uzturēšanas, tīrīšanas un remonta jautājums. 23 reizes tika uzdots jautājums par pagastu ceļu uzturēšanu, 7 reizes – par valsts ceļu uzturēšanu. Kļuva skaidrs, ka iedzīvotājiem rodas problēmas arī ar servitūta ceļu uzturēšanu, par ko iepriekš netika minēts, savukārt šogad vismaz trijās sapulcēs izskanēja piedāvājumi par sadarbību, tādēļ šo jautājumu plāno apspriest tuvākajā sēdē.

Tāpat iedzīvotāji apsprieda arī apkārtējās vides labiekārtošanas jautājumus, kas, pēc V.Kezikas vārdiem, nozīmē, ka novada iedzīvotāji domā par apkārtējās vides uzlabošanu.

V.Kezika atzīmēja, ka priecē fakts, ka novada iedzīvotāji nebija uzdevuši nevienu jautājumu, kas būtu saistīts ar sociālās palīdzības sniegšanu. Pēc izpilddirektores vārdiem, tas nozīmē, ka novada dome visai efektīvi risina šāda veida jautājumus. Apspriežamo jautājumu vidū bija arī ar politiku saistītie jautājumi, piemēram, iespējamā pašvaldību teritoriālā reforma. Tika ierosināta arī sadarbība ar dažādām valsts organizācijām.

Jāpiebilst, ka tuvākajā laikā visi jautājumi tiks sadalīti pēc dažādām jomām un nodoti apspriešanai atbildīgām personām, kuras izlems, kuri jautājumi tiks iekļauti pašvaldības nākamā gada budžetā.

Izdarot kopsavilkumu par notikušajām sapulcēm, V.Kezika atzīmēja, ka vidēji tajās piedalījās ap 53 cilvēkiem, aktīvāki bijuši Biķernieku un Kalupes pagasta iedzīvotāji, mazāk aktīvi – Laucesas, Tabores, Maļinovas pagasta iedzīvotāji, kuriem nebija jautājumu.
Pēc Daugavpils novada domes izpilddirektores vārdiem, tikšanās ar iedzīvotājiem šogad bija daudz konstruktīvākas un efektīvākas, par ko liecina fakts, ka iedzīvotāji nāca klajā ar ierosinājumu par šādu sapulču rīkošanu divreiz, nevis vienreiz gadā.


Написать комментарий