Vj. Dombrovskis: Ja tiks panākta kāda RP ministra demisija, partija koalīciju pametīs

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Reformu partija (RP) varētu aiziet no koalīcijas gadījumā, ja tiks panākta kāda tās ministra demisija, tā šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" izteicās RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš uzsvēra - ja notiks mēģinājumi forsēt kāda RP ministra izdabūšanu no valdības, RP varētu aiziet no koalīcijas, proti, viena RP ministra demisija varētu būt par cēloni visu pārējo partijas virzīto ministru demisijai.

Dombrovskis piekrita Valsts prezidenta Andra Bērziņa iepriekš paustajam, ka situācija valdošajā koalīcijā atgādina vājprāta murgus, norādot, ka valdības vadītājam būtu jānodrošina saskanīgs darbs un būtu jānovērš iekšējo strīdu nonākšana publiskajā telpā.

RP politiķis arī atzīmēja, ka koalīcijas partiju sadarbošanās ar opozīciju atsevišķu mērķu sasniegšanai neesot tālredzīga un tas nenesot ilgtermiņa ieguvumus, kā piemēru minot satiksmes ministra ievēlēšanu ar opozīcijas balsīm.

Viņš gan pauda šaubas par Valsts prezidenta rosināto ieceri, ka premjers pats izvēlas ministrus, jo būtībā varot sanākt tas pats, kas patlaban, proti, tiktu izvēlēts premjers, kurš solītu amatos salikt attiecīgo partiju pārstāvjus.


Написать комментарий