Valdība piešķīrusi 4205 latus iztrūkuma segšanai KNAB

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

Valdība pieņēmusi lēmumu no nodokļu maksātāju naudas piešķirt 4205 latus KNAB, lai segtu iztrūkumus, kurus iestādei nodarīja bijušais tās darbinieks, KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenais speciālists Jānis Imša, kurš sodīts ar brīvības atņemšanu uz 6 gadiem.

Uz jautājumu, kādēļ viena noziedznieka izdarītie zaudējumi jāsedz visiem nodokļu maksātājiem, Saeimas deputāts un bijušais KNAB vadītājs Aleksandrs Loskutovs skaidro, ka līdzekļi no notiesātā tiks piedzīti regresa kārtībā, tiklīdz viņš iznāks no cietuma, sāks strādāt un gūt ienākumus. Pašlaik notiesātajam J.Imšam nav līdzekļu, kurus valsts no tā varētu  piedzīt un, lai gan tiesas spriedums paredzēja brīvības atņemšanu līdz ar mantas konfiskāciju, J.Imšam nebija mantas, kuru varētu konfiscēt.

KNAB norāda, ka birojs ir atbildīgs par izmeklēšanā izņemto un arestēto naudas līdzekļu glabāšanu. Tiesa pērn kādā krimināllietā nospriedusi atcelt privātpersonas finanšu līdzekļiem uzlikto arestu un atdot tai piederošo naudu, taču KNAB patlaban nav iespējams to nodrošināt, jo daļu no krimināllietā arestētajiem finanšu līdzekļiem - 7800 ASV dolārus (4205 latus) - piesavinājās toreizējās KNAB amatpersonas.

Birojs kā cietušais esot veicis nepieciešamos pasākumus, lai atgūtu piesavināto naudu. Lai arī tiesas spriedums daļā par kaitējuma kompensācijas piedziņu no Imšas par labu birojam 102 272 latu apmērā ir stājies spēkā, kompensācija patlaban vēl nav saņemta, jo Imša joprojām izcieš viņam noteikto sešu gadu cietumsodu.


Написать комментарий