Gorod.lv: 9 gadus tirgū – līderis Latgalē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šajā mēnesī ziņu portāls Gorod.lv nosvinēja devīto gadadienu. Deviņi gadi ir daudz un tajā pašā laikā maz. 

No vienas puses mēs izturējām konkurenci vietējo masu mēdiju starpā, kuriem ir divdesmitgadīgā pieredze, mums vēl viss ir priekšā. Deviņu gadu laikā mēs kļuvām par līderiem starp Latgales reģionālajiem ziņu portāliem. Gorod.lv ieņem piekto vietu krievvalodīgo ziņu portālu starpā, piekāpjoties delfi.lv, apollo.lv, tvnet.lv, mixnews.lv. 2012.gada martā portālā startēja latviešu portāla versija, to apmeklē 30% no krievvalodīgās auditorijas. 2013.gada janvārī portāla apmeklētāju skaits sasniedza 44 668 (real users). Ikdienā portālu apmeklē 8-10 tūkstošiem apmeklētāju. Šie rādītāji priecē, bet uz tiem apstāties nevar. Rādītāji apliecina, ka mūsu veiktais darbs ir lietderīgs un lasītāji novērtē mūsu žurnālistu darbu. Lasītāji mums uzticas, un, sagatavojot materiālu, redakcija maksimāli pieturas objektivitātei.

Man bija uzdots jautājums: "Vai Jūs esat neatkarīgi?” Es atbildēju: "Neatkarīgu nav. Visi mēs (pasaules mēdiji) esam atkarīgi no lasītāja, reklāmas devēja, īpašnieka un redaktora, kā arī no žurnālista viedokļa.” Neskatoties uz to, lasītāji ir pamanījuši, ka portāls izskata lietu no vairākiem skatu punktiem. Diemžēl ne visi grib izteikt savu viedokli, mēs esam pateicīgi tiem, kuri caur mūsu portālu cenšas izteikt savu viedokli, nebaidoties kritiku, dažreiz pat nepamatotu kritiku.

Noteikti esat manījuši pie dažām ziņām "saulīti”. Tādā veidā mēs atzīmējam pozitīvās ziņas. Noteikti mums visiem gribas, lai dzīvē būtu vairāk pozitīvu ziņu. Ēriks Stendzenieks vienā no runām teica: "Kā var pārdot mersedesu izdevuma lappusēs, kur viss ir slikti?” Tā ir patiesība.

Mūsu augstais reitings vēl nav atbildība – jo par to, kas notiek valstī, pašvaldībā spriež pēc informācijas, ko sniedz lielākie masu saziņas līdzekļi. Ja rakstīt tikai sliktu, tad kas vēlēsies apmeklēt mūsu pilsētu, investēt pilsētā, izveidot jaunās darba vietas? Ja mēs paši nemīlēsim savu pilsētu un reģionu, tad arī apkārtējiem tā nepatiks. Tāpēc, cienījamie lasītāji, kopīgiem spēkiem radīsim nākotnes pilsētu, kurā dzīvos laimīgi cilvēki. Kopīgi jākontrolē valdību, jānorāda uz tās kļūdām, iztrūkumiem, bet pamatojoties uz reāliem faktiem un skaitļiem, nevis emocijām pēc principa "pats vainīgs”. Mūsu pilsēta ir daudz jauku cilvēku, par kuriem mēs vēlamies uzrakstīt un mums priekšā tam vēl ir vairāki gadi. Mēs noteikti ņemsim vērā lasītāju rekomendācijas, ierosinājumus, informāciju par cilvēkiem, par kuriem pilsētai ir jāzina. Es ticu, ka kopīgi mums viss izdosies. Portāls Gorod.lv strādā jūsu dēļ, cienījamie lasītāji.

Patiesā cieņā Jeļena Kuranova un portāla Gorod.lv draudzīgais kolektīvs. 


Написать комментарий