Lipmans apstiprina Ozoliņa atgriešanos izlasē

foto: parsportu.lv
foto: parsportu.lv

Pēdējo gadu Latvijas titulētākais hokejists Sandis Ozoliņš atgriezīsies Latvijas izlasē, palīdzot tai Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

TV7 tiešraidē pirms bobsleja četrinieku startiem laikraksta "Diena" žurnālists Māris Zembergs šorīt informēja, ka Latvijas titulētākais hokejists Sandis Ozoliņš piekritis atgriezties nacionālajā izlasē.

LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs sākotnēji sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka šāda ziņa viņam ir "pirmā dzirdēšana". "Ja būs kādi jaunumi, noteikti ziņosim, šobrīd bez komentāriem," īss bija Gorbunovs.

LHF prezidents Kirovs Lipmans tikmēr apstiprināja, ka Ozoliņš turnīrā Rīgā spēlēs. ''Viss ir paveikts, lai viņš varētu spēlēt. Vēl vakar runāju ar Sandi un viņš teica, ka grib spēlēt izlasē. Runas par formalitātēm, kuru dēļ viņš varētu nedrīkstēt piedalīties kvalifikācijas turnīrā nav patiesas. Tāpēc es esmu prezidents, lai visu nokārtotu,” pauda Lipmans.

Runājot par motivāciju un iemesliem, kāpēc Ozoliņš piekritis atgriezties izlasē, Lipmans min patriotismu. ''Viņš ir īsts savas valsts patriots, kāpēc gan lai nespēlētu. Viņš saprot, cik nozīmīgs šis turnīrs ir visam Latvijas hokejam,” pauž LHF prezidents.

40 gadīgais aizsargs Ozoliņš šogad ir Mitišču "Atlant" kapteinis, un šajā sezonā viņš 39 mačos sakrājis 17 rezultativitātes punktus (2+15). Izlasei treniņos viņš pievienosies jau pirmdien, sola Lipmans. „Šodien un rīt vēl atpūtīsies, bet pirmdien būs treniņā. Vēlos pateikties Sandim par šādu soli, un ceru, ka arī hokeja draugi to novērtēs.” Ozoliņš jau esot ieradies Rīgā, bet šorīt federācija Mitišču "Atlant" klubam nosūtījusi oficiālu vēstuli, par aizsarga izsaukšanu uz valstsvienību.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks:

Datums Laiks Spēle

07.02.2013. 15:30 Francija - Kazahstāna

07.02.2013. 19:30 Latvija - Lielbritānija

08.02.2013. 15:30 Francija - Lielbritānija

08.02.2013. 19:30 Kazahstāna - Latvija


Написать комментарий