Pašvaldībai uzdots atkārtoti apspriest jautājumu par „Latgales laiks” daļu atsavināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, šī gada 28.janvārī Daugavpils pilsētas vadība un pašvaldības uzņēmumu vadītāji atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par valsts pārbaudi.

Žurnālisti interesējās, vai Valsts kontrole devusi kādas rekomendācijas par pašvaldībai piederošo uzņēmumu daļu atsavināšanu.
Domes pārstāvji informēja, ka šāda veida rekomendācijas tika saņemtas, tomēr tika uzdots izvērtēt arī nepieciešamību un lietderību būt komercstruktūru daļu turētājiem.

Šajā gadījumā runa bija par laikrakstu „Latgales laiks”, kurā ir pašvaldības kapitāldaļas. Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka pirms kāda laika deputāti pieņēma lēmumu, kurā tika atrunāts, vai noteiktās kategorijas uzņēmumu darbība ir darbība, ar kuru var nodarboties pašvaldība. Valsts kontrole atskaites aktā norādīja, ka deputātiem jāpārskata šis jautājums un jāizvērtē minētā uzņēmuma darbība, pēc kā jāpieņem lēmums par daļu saglabāšanu vai atsavināšanu.

Kā arī Valsts kontrole norādīja uz citiem uzņēmumiem, kuru darbība būtu izvērtējama. Vairāku uzņēmumu vidū tika minēta arī Zobārstniecības poliklīnika. Valsts kontrole uzskata, ka minētais uzņēmums pašvaldībai neesot nepieciešams. Savukārt, apstiprinot budžetu, daži deputāti ierosināja iedalīt 80 tūkstošus latus lifta ierīkošanai šajā poliklīnikā, paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.
Vicemērs atzīmēja, ka pašvaldība nepiekrīt tam, ka jāatsavina pelnošo uzņēmumu daļas, jo uzņēmumi sniedz pilsētniekiem nepieciešamos pakalpojumus un nodrošina darba vietas. Domes pārstāvji paskaidroja, ka dažu Valsts kontroles rekomendāciju izpildes gadījumā pilsētnieki netiks nodrošināti ar iespēju izmantot dažus pakalpojumus, piemēram, nomāt bērēm Autobusu parka autobusus, pirts pakalpojumus utt. 

Pilsētas priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka katrs uzņēmums tiks izanalizēts atsevišķi, ņemot vērā tā piedāvāto pakalpojumu nozīmi iedzīvotājiem.


Написать комментарий