Ap 200 daugavpiliešu iegremdējās Ruģeļu ūdenskrātuvē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tiek uzskatīts, ka pēc Kristību svētku iegremdēšanās cilvēks tiek dziedināts no gara un miesas slimībām, jo ūdens spēj dziedināt un dziedinošas īpašības piemīt tam veselu nedēļu.

Vairākus gadus Kristību svētku priekšvakarā ticīgie pulcējas Ruģeļu ūdenskrātuvē un izbauda ūdens dziedinošo spēku. Šoreiz naktī uz 19.janvāri šeit pulcējās liels dažāda vecuma cilvēku skaits.

Ap 200 cilvēkiem uzdrošinājās lielā salā iegremdēties āliņģī pēc ūdens iesvētīšanas. Daļai cilvēku tā bija pirmā šāda veida pieredze, citiem – sen izveidojusies tradīcija. Jāpiebilst, ka iegremdēšanās turpinājās arī pēc pusnakts.

Skatītāju bija pulcējies ne mazāk, kā iegremdēšanās dalībnieku, kuri, pārmetot krustu, ar galvu iegremdējās ūdenī.

Jāatzīmē, mediķi uzskata, ka peldēties ledainajā ūdenī ir veselīgi. Tika pierādīts, ka iegremdējoties ūdenī ar galvu, tiek aktivizēta smadzeņu centrālā daļa, bet īslaicīga zemo temperatūru iedarbība nāk par labu cilvēka organismam, radot pozitīvu stresu, noņemot sāpes, iekaisumus, spazmas.

Turklāt gaisa siltumvadītspēja, kura ietekmē iegremdējušos cilvēka ķermeņi, ir 28 reizes mazāka par ūdens siltumvadītspēju. Skrienot līdz āliņģim un atpakaļ tiek atdzesēti tikai 10% no cilvēka ķermeņa. Rezultātā ledains ūdens atbrīvo cilvēka organisma spējas, ķermeņa temperatūra paaugstinās līdz 40 grādiem pēc Celsija skalas, tādējādi iet bojā dažāda veida vīrusi, mikrobi un slimās šūnas.

Iegremdēšanās tika organizēta arī Daugavā, Šūņu ezerā un Stropu ezerā.



Написать комментарий