Nāciet uz nodarbībām amatu prasmju telpā Zeimulī

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs" ēkas kompleksā ietilpst Latgales amatnieku un mākslinieku darinājumu veikals-salons ”Lāde”, informē Rēzeknes portāls. 

Te patreiz ir vienīgā vieta tuvākajā apkārtnē, kur var apskatīt vienkopus (100 kvadrātmetros) un iegādāties Latgales keramiķu, tekstilmākslinieku, ādas apstrādes meistaru, rokdarbu pratēju, rotaslietu izgatavotāju veikumu.

Šeit var arī novērtēt un iegūt savā īpašumā Latgales gleznotāju, grafiķu un citu radošo profesiju pārstāvju dažādos materiālos realizētos darbus.

 

Blakus veikala telpām atrodas zāle, kuru  dēvē par amatu prasmju telpu. Pagāja kāds laiks, kamēr telpa ieguva galdus, krēslus, plauktus, tāpēc līdz šim te varējām apskatīt Rēzeknes augstskolas studentu diplomdarbu izstādi, jauno mākslinieku veikumu gada nogalē, otrdienās un ceturtdienās jebkurš interesents var piedalīties muzicēšanā, kas vairāk saistīta ar skaņu intuitīvo uztveri, mazāk ar nošu iegaumēšanu no lapas.

Tagad ieinteresētie cilvēki amatu prasmju telpā piektdienās varēs papildināt arī savas zināšanas zīmēšanā un gleznošanā kopā ar jauno mākslinieci Ilviju Juškevicu (precizēt laiku var pa tālruni 26382112, 26513002), trešdienu pēcpusdienās (no 17.30-19.00) iegūt iemaņas cietās ādas apstrādē kopā ar Irēnu Baufali.

Otrdienās un trešdienās no plkst. 13.00 būs iespēja amatu prasmju telpā klātienē apskatīt podnieka darbus, kā arī būs iespējamas piedalīties nodarbības māla masas formēšanā.

Uzklausot cilvēku vēlmes un intereses, dažādas praktiskās nodarbības var plānot un realizēt arī šķiedru mākslā (adīšanā, tamborēšanā, pīšanā), gūt priekšstatu par grafikas tehnikām. Labprāt uzklausīsim vēlmes, pirms ieplānosim aktivitāšu grafiku.
Iegūt papildus informāciju par pieteikšanos, samaksu u.c. var personīgi veikala ”Lāde” telpās vai arī pa tālruni 26382112, 26513002.


Написать комментарий