Parīzē pret viendzimuma laulību legalizēšanu protestē 300 tūkstoši cilvēku

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Francijā notiek viena no vislielākajām protesta akcijām pēdējo gadu laikā, ziņo portāls top.rbc.ru. Protesta akcijā piedalās ap 300 tūkstoši cilvēku, tie ir sabraukuši no visas Francijas.

Protestējošie ir sadalījušies trijās kolonnās, kuras seko Eifeļa torņa virzienā. Protesta akciju atbalsta gan katoļu baznīca, gan labējo partiju „Nacionālā fronte”, „Kristīgā demokrātiskā partija”, „Tautas Savienība” pārstāvji. Tajā pašā laikā kreiso partiju līdere Marine Le Pen neatbalstīja protesta akciju, jo uzskata, ka valstij jārisina svarīgākas problēmas un jautājumi.

Atgādinām, ka Francijas prezidenta plānos līdz 2013.gada jūnijam legalizēt viendzimuma laulības un ļaut viendzimuma pāriem adoptēt bērnus. Šādu reformu veikšana bija viens no Fransuā Olanda vēlēšanu kampaņas mērķiem. Francijas parlamentā šo likumprojektu lielākā daļa atbalsta, tāpēc viendzimuma laulību legalizēšana Francijā ir tikai laika jautājums.

Viendzimuma laulības ir legalizētas jau 11 valstīs, tai skaitā Beļģijā, Spānijā, Portugālē, Šveicē, Norvēģijā. Deviņos ASV štatos un Kolumbijas apgabalā viendzimuma laulības arī ir legalizētas.


Написать комментарий