Žerars Depardjē ir Francijas un Eiropas sabrukuma vēstnesis

foto: m.spoki.lv
foto: m.spoki.lv

Kā zināms aktieris Žerars Depardjē neatbalsta jauno Francijas prezidentu, ziņo portāls n-idea.am. Strīda formālā puse skan šādi: aktieris ir protestējis pret bagātnieku nodokļa ieviešanu, atteicās no Francijas pilsonības un Krievijas prezidents V. Putins parakstīja lēmumu par Krievijas pilsonības piešķiršanu aktierim. Taču monētas otrā puse izskatās pavisam savādāk.

Depardjē protests nav saistīts ar nodokļa ieviešanu. Aktieris atzīst, ka sociālisti pie varas ir pēdējais, kas Francijas iedzīvotājiem ir nepieciešams. Multikultūras un demogrāfiskās ainas vājināšanās fonā sociālisti atbalsta viendzimuma laulības, imigrantu pieplūdumu Francijā, paaugstina nodokļus, paredzēdami ekonomikas sabrukumu, tas nav pieļaujams tagadējā situācijā, tāpēc Depardjē vēlēšanās ir atbalstījis Sarkozi. Vēlāk, kad Francijas premjerministrs nosauca Depardjē gājienu par patētisku, aktieris premjerministram ir adresējis jautājumu: „ Kādas Jums, Fransuā Olanda premjerministram, ir tiesības spriest par mani?”

Šis notikums rāda tipisko antagonisma izpausmi starp varu un indivīdu. Jo lielāka ir valdības ietiepība, jo vairāk izpaužas antagonisms. Žerara Depardjē rīcība ir viens no pirmajiem soļiem, kuri attīstīs cilvēku migrāciju Eiropā. Nav izslēdzami gadījumi, kad autoritatīva persona atteiksies no pilsonības viendzimuma laulību legalizācijas dēļ, vai arī musulmaņu imigrantu pieplūduma dēļ. Šo virkni var turpināt bezgalīgi, kamēr nepaliks cilvēku, kuri Eiropu ir padarījuši par kultūras centru un viskārojamāko vietu pasaulē.


Написать комментарий