Franču interneta lietotāji piedāvāja apmainīt Depardjē, Bordo, Matjē pret Pussy Riot dalībniecēm

foto: cit.ua
foto: cit.ua

Sociālajā tīklā „Facebook” ir parādījusies kustība, kura piedāvā Krievijas valdībai apmainīt Pussy Riot dalībnieces pret Žerara Depardjē, Bridžitas Bardo un Mireijas Matjē pilsonību, ziņo portāls telegraf.by.

Krievijas pilsonības piešķiršanas fakts slavenajam franču aktierim Depardjē, kurš atteicās maksāt 75% lielu bagātnieku nodokli un strīds ar premjerministru Žanu Marku Ero jau vairākas dienas Francijas laikrakstos ir populārākais temats.

Aktiera tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu oficiālajā prezidenta rezidencē Sočos vēroja Francijas masu mēdiji. Aktiera brauciens uz Mordoviju liecina par to, ka aktieris tur dzīvos, ziņo Krievijas masu mēdiji.

Presē tagad parādījās informācija, ka Mordovijas gubernators Vladimirs Volkovs ir piedāvājis aktierim Reģionālā kultūras ministra amatu. Mordovijā cietumsodu izcieš viena no Pussy Riot dalībniecēm, tieši tāpēc tas izsauca plašu rezonansi Francijas interneta lietotāju vidū. Vienlaicīgi ar Depardjē pilsonības piešķiršanu un Bardo vēlmi kļūt par Krievijas pilsoni, sociālajā tīklā „Facebook” ir radusies kustība, kura pieprasa Krievijas prezidentam apmainīt Pussy Riot dalībnieces pret Depardjē, Bardo un Mireiju Matjē.

Diskusijas par notikumiem izsauca arī arodbiedrību un politiķu vidū. Tā Daniels Kon – Bendits nosauca Depardjē un Bardo par kretīniem. „Ir jābūt iereibušam vai psihiski nelīdzsvarotam, lai Krieviju nosaukt par demokrātisku valsti,” apgalvoja politiķis. Bardo Bendits ir ieteicis pārziemot vienā no Sibīrijas nometnēm. Bijušā Depardjē sieva intervijā ar radiostaciju RTL piesauca Francijas iedzīvotājus „nemest akmeņus aktierī ”. „Viņš to izdarīja tāpēc, ka šeit viņam nepievērsa uzmanību, kad viņš izjūt uzmanības trūkumu, tad viņš veido dažāda veida provokācijas,” teica Elizabete.


Написать комментарий