Daugavpils pilsētas domē vairs nebūs divu grāmatvedību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

27.decembrī Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes laikā Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka vēsturiski ir izveidojusies situācija, ka Domē darbojās divas grāmatvedības – administrācijas grāmatvedība un Finanšu nodaļas grāmatvedība. Tomēr sakarā ar izmaiņām likumdošanā pašvaldībā nevar darboties divas grāmatvedības, tāpēc deputāti pieņēma lēmumu par divu struktūru apvienošanu.

E.Upeniece paskaidroja, ka abas grāmatvedības nodarbojās ar sociālo pakalpojumu apmaksu un projektiem. No 1.janvāra stājas spēkā PVN apmaksas jaunā kārtība – publiskās personas apmaksās ar būvniecības pakalpojumiem saistīto PVN tieši valsts kasē. Šajā sakarā struktūrām jābūt reģistrētam VID kā nodokļu maksātājām.

Sakarā ar to, ka Domes administrācijas grāmatvedība jau reģistrēta kā nodokļu maksātājs, otrā grāmatvedība nevar tikt reģistrēta, jo vienai struktūrai nevar būt divi nodokļu maksātāja numuri. Līdz ar to radās nepieciešamība apvienot grāmatvedības, izveidojot vienu centralizētu struktūru, kas nodarbosies gan ar administrācijas, gan ar pašvaldības budžeta jautājumiem.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova apliecināja klātesošajiem, ka jaunajā nodaļā būs vadītājs, bet tas nebūs jauns darbinieks – svarīgas nodaļas vadītāju izvēlēsies no pašreizējiem Domes darbiniekiem.


Написать комментарий